Nieuws
gelaagd veiligheidsglas

Het Maagjesbolwerk oogt als een fort in het centrum van Zwolle. Passanten zien een bakstenen kolos met sinds kort nieuw beglaasde luifels. De industrieel ogende platen draadglas op het dak zijn vervangen. Dit glas en de bevestigingsconstructie bleken te gevoelig voor harde windvlagen. Ze raakten bij verschillende stormen beschadigd. Tijd om niet telkens te herstellen maar om definitief in te grijpen vond de VvE Woningen Maagjesbolwerk. Service Glasherstel OverGelder verving het draadglas door gelaagd veiligheidsglas met matte folie. Het oude glas is gerecycled in samenwerking met Vlakglas Recycling Nederland (VRN).

Het Maagjesbolwerk is een in 2001 gebouwd appartementencomplex met ondergrondse parkeergarage en winkelruimten. Boven de diverse dakterrassen en galerijen zijn luifels toegepast, die zijn samengesteld uit stalen profielen met hierop glaspanelen. In 2007 is tijdens een storm voor het eerst schade opgetreden aan diverse luifels. Tijdens volgende stormen ontstond meer schade. Reden om de bestaande glaspanelen te verwijderen, al duurde het nog een kleine tien jaar voor de werkelijke uitvoering daarvan startte. Het draadglas is uiteindelijk in de zomer van 2017 door SGH OverGelder verwijderd. Op dat moment was het voor de VvE nog niet duidelijk of en hoe het glas werd vervangen. Dat is dit voorjaar nu wel gebeurd met de keuze voor gelaagd veiligheidsglas.

In de jongste uitgave van Glas in Beeld, die deze week verschijnt, uitgebreid aandacht voor dit onderwerp. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.