Nieuws

Na een rustige start op dinsdag en een drukke woensdag gaat de Glasstec in Düsseldorf vandaag z'n derde dag in. 's Werelds grootste beurs op het gebied van vlakglas duurt t/m morgen. Vanavond is vanaf 17.30 uur de uitreiking van de Glas Award.

De Glas Award wordt dit jaar voor de vijfde maal uitgereikt. De genomineerden zijn in alfabetische volgorde:

  • Composietengevel INHolland (Hogeschool INHolland te Delft)
  • CW60-DRL-EI30 met XXXL-glas (Oskomera Group te Deurne)
  • Kantoor Facet (Van Tilburg Ibelings von Behr architecten te Capelle a/d IJssel)
  • Renovatie Ministerie van Financiën (Architectenbureau Meyer en Van Schooten te Amsterdam)
  • Van Dijken Glasbeleving (Van Dijken Glas te Waddinxveen)

De Glas en Innovatie Award worden vanavond in CCD Sud van de Messe uitgereikt tijdens de 'Hollandse Avond' van de Glasstec.

‘Discover the word of glass'. Glasstec 2010 maakt die slogan dit jaar meer dan waar. De totale waardeketen – glasproductie, glasbewerking en glasproducten – is aanwezig op deze tweejaarlijkse grootste glasbeurs ter wereld. Een uitgebreid raamprogramma staat garant voor kennisoverdracht. Nieuw is de parallel gehouden beurs Solarpeq dat zich richt op de productietechnologie voor zonnepanelen.

Ondanks de recessie heeft glasstec 2010 weer negen hallen vol weten te boeken. Het is nog even afwachten of het bezoekersaantal van 55.000 (56 procent buitenlands, afkomstig uit 90 landen) uit 2008 zal worden geëvenaard, maar de organisatie is vol goede hoop. Men heeft een indrukwekkend programma om van dinsdag 28 september tot en met vrijdag 1 oktober de mondiale glaswereld in Düsseldorf te ontvangen. Meer informatie: www.glasstec.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.