Nieuws
Kenniscentrum Glas
Roy van Leeuwen (links) en Theo van der Zwaan

Roy van Leeuwen volgt Theo van der Zwaan op als directeur van Kenniscentrum Glas. Van der Zwaan gaat per eind december met pensioen, zijn afscheid staat gepland op 10 december. Hij gaf sinds de start in 2005 leiding aan het momenteel vijfkoppige team van het kenniscentrum. Van Leeuwen treedt per 1 november in dienst. Hij heeft een rijke ervaring in de glassector, waaronder negentien jaar bij Scheuten Glas.

‘In de afgelopen vijftien jaar is een gezond fundament gelegd’, zegt Van der Zwaan. ‘Met name door het uitbouwen van ons advieswerk hebben we ons werkgebied fors kunnen vergroten. We hebben daar als team mooie stappen in gemaakt, al blijft scholing daarnaast ook een belangrijk onderdeel van onze activiteiten.’ De uitdaging voor de toekomst is volgens Van der Zwaan verdere groei te realiseren. ‘Met Roy hebben we daarvoor de perfecte kandidaat gevonden. Naast kennis van het glasvak beschikt hij ook over uitstekende commerciële kwaliteiten. Een prima basis om de kansen en mogelijkheden die er liggen, te benutten.’

Sinds 1994 in het glas

Van Leeuwen startte zijn loopbaan in de vlakglassector in 1994 bij Bovema in Milsbeek, waar hij onder meer de marketingstrategie opzette. Bij Scheuten begon hij als Productmanager en werd hij later Business Unit Manager Veiligheidsglas en Commercieel Manager Veiligheidsglas en Isolatieglas. Verder werkte hij van 2008 tot 2012 als Business Unit Manager van Scheuten Absoluut Glastechniek. Hij was ook verantwoordelijk voor de verkoop van Optisol (BIPV), waarmee Scheuten twee jaar terug de Innovatie Award won voor het project Solar Highways.

Net als Van der Zwaan is Van Leeuwen al jaren lid van de redactieraad van Glas in Beeld. Na zijn vertrek bij Scheuten legde hij deze functie neer, maar hij ambieerde een terugkeer in de glassector en dat is hem in korte tijd gelukt. In de eerste helft van dit jaar was hij op interim-basis werkzaam voor het Deense MicroShade. Hij hecht grote waarde aan het behoud van gedegen kennis. ‘Hoe kan het gebeuren dat steeds meer “techneuten” de sector vaarwel zeggen’, schreef hij recent nog in Glas in Beeld. Volgens Van Leeuwen ligt hier een belangrijke rol voor Kenniscentrum Glas en ‘heeft het kenniscentrum inmiddels bewezen dit uitstekend in te vullen.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.