Glas in Video
zonwerende coatings
Foto: AGC

AGC brengt twee nieuwe zonwerende coatings op de markt: Stopray Vision-70 en de hardbare variant Stopray Vision-70T. Met een selectiviteit van 2.0 overtreffen beide coatings volgens AGC alle traditionele producten met een dubbele zilvercoating. De coatings zijn Cradle to Cradle gecertificeerd. De totaalscore voor de basisglasproducten Stopray, ipasol en iplus is zilver.

Stopray Vision-70 en Stopray Vision-70T zijn kleurneutraal (Ra,D = 97) en laten veel daglicht binnen (TL = 70%). En nog belangrijker: de coatings weren de zonnewarmte. Als gevolg van een zontoetredingsfactor (g) van 35 procent dienen gebouwen met gevels die volledig in dit glas zijn uitgevoerd minder te worden gekoeld. Dus: een aanzienlijke energiebesparing. De lichtreflectie aan respectievelijk de binnen- en buitenkant bedraagt 15 en 14 procent. De isolatiewaarde (Ug) is 1,0 W/m2K. Daarmee wordt op stookkosten bespaard. De genoemde waarden gelden voor dubbel glas met een Argon gasgevulde spouw van minimaal 15 millimeter. De coatings kunnen ook worden toegepast in drievoudig glas. 

Hoogselectieve coatings worden gebruikt voor gebouwen waar doeltreffende zonwering en een maximum aan natuurlijk daglicht vereist is.

Cradle to Cradle

Aan alle basisglasproducten uit de ipasol- en Stopray-serie is het Cradle to Cradle zilver-certificaat toegekend. De producten scoren zilver op de categorieën hernieuwbare energie en duurzaam waterbeheer. Veilig en gezond materiaalgebruik, hergebruik van materialen en sociale aspecten scoren goud. Het Cradle to Cradle-certificeringssysteem beoordeelt de duurzaamheidsaspecten van een product gedurende de hele levenscyclus. Om te worden gecertificeerd, moet een product voldoen aan hoge eisen in de vijf genoemde categorieën met betrekking tot gezondheid en milieu. De AGC Group is de enige glasproducent waaraan een Cradle-to-Cradle-status is toegekend voor zo’n uitgebreide portefeuille glasproducten. Dus ’s werelds grootste met certificaten brons, zilver en goud. 

Lees hier onze eerdere berichten over de Stopray coatings van AGC.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.