Nieuws

In de jaarlijkse Gouden Gazellen ranglijst van het Financieel Dagblad is VMRG-lid Rollecate uit Staphorst uitgeroepen tot nummer 1 in de categorie ‘grootbedrijven' en mag zich hiermee een jaar lang Gouden Gazelle noemen. Op 24 november is de complete landelijke ranglijst in het Financieel Dagblad verschenen. De ranglijst maakt duidelijk welke bedrijven ook in een minder rooskleurige economie in staat zijn geweest groei te realiseren.

De FD Gazellen staan bekend als de snelst groeiende bedrijven van ons land. Van alle bedrijven in Nederland zijn er slechts 254 die binnen de gestelde criteria vallen. De prijzen zijn per provincie uitgereikt van 2 t/m 23 november op zeven verschillende locaties in het land. Voor de provincies Overijssel en Gelderland waren op 2 november alle bedrijven uitgenodigd, die door het FD waren gekwalificeerd. In een avondvullend programma werden de winnaars bekend gemaakt van de ondernemerscategorieën klein, middelgroot en groot. In deze laatste categorie is Rollecate als winnaar uit de bus gekomen.

Het bedrijf kende over de jaren 2007-2009 een omzetgroei van 31 procent. Rollecate bestaat sinds 1954 en produceert ramen, gevels en deuren. De holding kent verschillende zusterondernemingen, waar ook Rollecate onder valt. Dat Rollecate zich tot de beste in deze categorie mag rekenen, is uitzonderlijk omdat het bedrijf volledig afhankelijk is van de bouwsector, die in hevig slecht weer verkeert. De terugval van het aantal snelle groeiers was met name in Overijssel groot. Vooral de bouw- en de transportsector hebben nog last van de crisis. Ondernemers zijn inmiddels wel gematigd positief, maar verwachten geen snel economisch herstel.

Rollecate ondervindt momenteel ook zeker hinder van de effecten van de recessie en realiseert zich terdege dat er nog een paar moeilijke jaren aankomen. Het verschil met veel andere bedrijven uit de branche is dat de gevelbouwer uit Staphorst zichzelf al aan het begin van de crisis heeft opgelegd om als winnaar uit de strijd te komen. ‘Wij willen ons nog meer richten op de klant, ook door het assortiment te vergroten. Naast de noodzakelijke bezuinigingen en een strak cashmanagement, blijven we investeren. En ondanks het inkrimpen van de personele bezetting blijven we werken aan kansvergroting en ontplooiing van ons personeel', zo licht directeur Johan Roo toe. Recente voorbeelden daarvan zijn het up-to-date inrichten van een nieuwe schuifpuienfabriek in Leeuwarden, een nieuw ERP systeem en het onlangs geopende nieuwe technische opleidingscentrum in Staphorst. ‘Op dit moment zijn we gewoon supertrots dat we deze prestigieuze prijs met elkaar in de wacht hebben gesleept, een positief geluid in deze tijden van recessie', aldus Roo. Meer informatie: www.rollecate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.