Nieuws
brandwerend glas

AGC verdubbelt de garantieperiode van Pyrobel en Pyrobelite brandwerend glas van vijf naar tien jaar. De vlakglasproducent profileert zich hiermee als ‘dé veilige en 100% betrouwbare keuze voor brandwerend glas, ook op lange termijn’. De nieuwe garantieperiode geldt wanneer Pyrobel en Pyrobelite is geïnstalleerd in toepassingen met een vierzijdig omkaderend kozijn en geldt voor zowel enkelglas als isolatieglas. De garantie dekt onder meer optische defecten zoals het ‘haze-effect’ en ‘bubbels’

Pyrobel bestaat al bijna veertig jaar en staat volgens AGC bekend om z’n ‘stabiele kwaliteit en veiligheid’. Pyrobel(ite) is gelaagd brandwerend glas die tot 180 minuten brandwerend is dankzij doorzichtige opschuimende tussenlagen. Het glas voldoet aan de bekende brandklassen Integriteit (E), Integriteit en Stralingsbeperking (EW) en Integriteit en Isolatie (EI). E houdt vlammen tegen. EW beperkt de warmtegeleiding tot maximaal 15 kW/m². EI blokkeert warmtegeleiding. De warmteoverdracht wordt beperkt tot een maximale gemiddelde temperatuur van 140°C.

Garantieperiode brandwerend glas

De garantieperiode gaat in voor al Pyrobel en Pyrobelite beglazing die vanaf 1 september 2020 gefactureerd zijn. De garantie is niet van toepassing indien de instructies van AGC voor verwerking, verpakking, opslag, vervoer, installatie, plaatsing, gebruik of onderhoud niet worden nageleefd. Als AGC de garantiemelding accepteert, levert het bedrijf kostenloos vervangende beglazing met dezelfde brandclassificatie. Online is meer informatie te vinden over de opslag, verwerking en installatie van Pyrobel en Pyrobelite.

Lees op onze site alles over brandwerend glas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.