Nieuws
energiekosten

Isoleren en bewust omgaan met energie, houden thuis de kosten laag. Het is ook mogelijk om de zakelijke energiekosten onder controle te houden. Daarvoor kies je voor de juiste leverancier. Welke dat is? Kwestie van leveranciers vergelijken. 

Wie werkzaam is in de wereld van glas, weet als geen ander dat er zoveel soorten glas bestaan en er ook zoveel manieren zijn om met glas een woning of bedrijfspand te isoleren. Besparen op energiekosten is in alle gevallen een hot item. Niemand wil onnodig geld uitgeven. 

Wie daar als werkgever bewust mee omgaat, kiest voor het gebruik van ‘zakelijke energie’. Het gaat om gasverbruik en elektraverbruik. Midden en Klein Bedrijven (MKB) kunnen in dit geval gebruik maken van zakelijke energie als er sprake is van een lager verbruik dan honderdduizend kWh aan elektra en honderdzeventigduizend m3 gas. Alles daarboven staat voor de categorie grootzakelijk verbruik. 

Een energieleverancier deelt het bedrijf in één van beide categorieën in en stelt daar de prijs op af. Om helder te krijgen waar een werkgever goed aan doet, is energie vergelijken belangrijk. Er zijn hiermee flink wat euro’s te besparen. Ook overstappen loont. 

Zzp’ers kunnen kiezen: particulier of zakelijk

Zzp’ers die thuis werken hebben de keuze gas en elektra voor hun bedrijf ofwel particulier ofwel zakelijk af te nemen. In dat geval is het belangrijk om zowel een vergelijking voor de zakelijke energie te maken als particuliere aanbiedingen langs te gaan. Maak je gebruik van een bedrijfspand dan is zakelijke energie de enige optie. 

In alle gevallen is het mogelijk om zo zuinig mogelijk met energie om te gaan met een zo laag mogelijke energierekening. Daarvoor is het van belang zelf de nodige maatregelen te nemen. Dubbel glas lijkt dan heel logisch, maar ook het niet al te hoog zetten van de verwarming en onnodig waterverbruik spelen een rol.

Gebruik maken van welkomstkortingen bij het overstappen naar een andere energieleverancier zet ook zoden aan de dijk. Het is nooit goed over één nacht ijs te gaan. Als werkgever of zzp’er bewust omgaan met energie, kan op de jaarrekening een flink verschil maken. Daarom is het altijd goed om energieleveranciers te vergelijken en te kiezen voor een leverancier die het beste bij het bedrijf en het verbruik past. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.