Nieuws

De SEMCO Group blijft vertrouwen op haar eigen opleiding van junior personeel. De vlakglasproducent met het hoofdkantoor in Westerstede verwelkomde de afgelopen weken in totaal 44 nieuwe leerlingen op hun eerste werkdag op achttien locaties. ‘We kijken elk jaar uit naar deze dag, want het is het begin van toekomstige succesverhalen’, zegt Hermann Schüller, managing partner van de SEMCO Group. ‘Of het nu gaat om productie, verkoop of administratie: veel van onze voormalige leerlingen nemen nu verantwoordelijke taken op zich als team-, productie- of zelfs filiaalmanagers. Ik ben benieuwd waar de reis heen gaat.’

SEMCO leidt in totaal negen beroepen op: productiemedewerkers, kantoormedewerkers, specialisten voor magazijnlogistiek, gespecialiseerde magazijnmedewerkers, technisch vlakglasspecialisten, machine- en systeembeheerders, onderhoudsmonteurs, IT-specialisten en beroepschauffeurs. Ondanks alle verschillen hebben ze volgens SEMCO één ding gemeen: ze denken buiten de gebaande paden. ‘Anderen trainen. Wij gaan verder. Volgens dit motto bieden we onze stagiaires een breed scala aan aanvullende skills’, legt Jann Christian Hegewald, hoofd personeelsontwikkeling bij Semcoglas Holding uit. Dit zijn onder meer speciale traineeseminars, een projectweek in samenwerking met EWE Baskets Oldenburg onder het motto ‘Understand business. Reflecteer waarden. Ervaar basketbal’, evenals de wedstrijd voor stagiair van het jaar. De winnaar krijgt niet alleen een jaar lang gratis gebruik van de leerlingauto, hij of zij neemt ook deel aan managementmeetings op de eigen locatie en krijgt een baangarantie.

Young SEMCO

Als hoogtepunt kunnen de ‘young professionals’ meedoen in hun eigen stagebedrijf Young SEMCO. Dit is gespecialiseerd in individuele glazen designartikelen voor kantoorgebruik. ‘De beste manier om een ​​bedrijf te begrijpen, is door het zelf te runnen’, zegt Hegewald. De stagiaires nemen alle taken op zich, van verkoop tot orderinvoer en productie tot verzending, facturering en controle. Het bijzondere eraan: Young SEMCO is geen fictieve projectgroep, maar een geregistreerde investeringsmaatschappij met alle rechten en plichten. ‘De trainees leren zich zelfstandig te organiseren, verantwoordelijkheid te nemen voor producten en processen, om te gaan met klanten en hun wensen, economisch en ondernemend te handelen en samen uitdagingen aan te gaan. Young SEMCO biedt daarmee een uniek kader om zich professioneel en persoonlijk te ontwikkelen’, aldus Hegewald.

De SEMCO Group heeft ongeveer 1.500 mensen in dienst uit 48 landen op achttien locaties in Duitsland; ongeveer 10 procent van hen is stagiair. De groep wordt geleid door Semcoglas Holding in Westerstede, Nedersaksen, en ondersteund met centrale diensten. In 2019 genereerde het bedrijf een totale omzet van ongeveer 245 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.