Nieuws

AGC gaat actief op de Braziliaanse bouw- en autoglasmarkten opereren. De Groep investeert 320 miljoen euro in een industrieel glascomplex in de deelstaat São Paulo. De onderneming, die zal werken onder de naam AGC Vidros do Brasil, zal floatglas, spiegels, gecoat glas en gelaagd en gehard autoglas produceren.

De bouw van het complex zal in fasen verlopen en gaat van start in 2013. Het bedrijf verwacht tegen 2016 jaarlijks 220.000 ton glas te fabriceren en 500.000 auto's  te beglazen. Er zullen ongeveer 500 werknemers in dienst zijn.

AGC voorziet een sterke vraag in de Braziliaanse economie, die in 2010 haar BBP met 7,5 procent zag stijgen en in de volgende jaren naar alle waarschijnlijkheid gestaag zal groeien. ‘De glasvraag zal aangezwengeld worden door de lokale bouw- en automarkten. Investeringsprogramma's van de overheid in huisvesting en sportevenementen op wereldschaal, stimuleren de bouwsector. En heel wat autofabrikanten kondigen plannen aan om hun capaciteiten te verhogen in Brazilië, de op drie na grootste markt voor nieuwe auto's vorig jaar. AGC is van plan om op de forse Braziliaanse vraag in te zetten, met de uitbouw van een zeer efficiënte industriële basis en het vermarkten van producten met hoge toegevoegde waarde', aldus de onderneming in een persbericht.

De expansie van AGC naar snelgroeiende markten is onderdeel van het ‘Second Round of Globalization' (Tweede fase van globalisering) initiatief. Het  is een pijler van de groeistrategie op lange termijn, Grow Beyond.  AGC werkt reeds rechtstreeks in China, India en Rusland en breidt in een hoog tempo haar activiteiten op deze en andere snelgroeiende markten uit om producten met hoge toegevoegde waarde te leveren die bijdragen tot de ontwikkeling van de economie. De AGC Groep wil tegen 2020 een omzet van meer dan 16 miljard euro halen. De verwachting is dat 30 procent daarvan door snelgroeiende markten wordt gegenereerd. Meer informatie: www.agc-glass.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.