Glas in Video
CristalCare
Henk van Bochove en Bas de Jong

Perfornan Technologies uit Hillegom heeft een methode ontwikkeld om vlakglas gedurende zijn levensduur te beschermen. Een jaar terug spraken we nog over ‘claimt te hebben’ in plaats van ‘heeft’. Maar inmiddels hebben bedrijven als IGP, Scheuten, Steinfort, Visser Spiegels & Glas, TechGlass, Nissink Glas en Glassfix Marine Services het innovatieve product, CristalCare Pro connect, omarmd en met succes toegepast. Water- en vuilafstotend, graffiti-werend, chemisch resistent, bestand tegen virussen en bacteriën. Wie wil dat nu niet? De vlakglasmarkt lijkt rijp voor bredere toepassing vindt ook Pieterman Glastechniek dat CristalCare glasveredeling in zijn programma heeft opgenomen.

CristalCare Pro connect is ontwikkeld door Henk van Bochove die al sinds 2003 aan het product sleutelt. We spreken hem op het kantoor van Pieterman-directeur Bas de Jong in Vlaardingen die zo’n beetje als enige het fort in de Coronatijd lijkt te bewaken. ‘Wie onderweg moet naar klanten, is onderweg, maar verder wordt er thuis gewerkt. Er zijn momenteel al wel een hoop CristalCare demonstraties gepland, daarvoor zijn onze buitenmensen wel onderweg. Het is echt een product dat fysiek getoond moet worden om de impact ervan te kunnen zien.’

Demonstraties werking CristalCare

Tot die buitenmensen behoren Pieterman’s accountmanagers Carmen Ernest en Bas Boerboom. Het tweetal geeft sinds kort demonstraties over het aanbrengen en de werking van CristalCare. ‘We pakken het rustig aan’, licht De Jong toe. ‘De één-op-één benadering van Henk zetten wij gewoon door maar dan op grotere schaal. Het verwerken van CristalCare is geen hogere wiskunde maar we schieten ons in eigen voet als iedereen het zonder enige uitleg gaat aanbrengen. Doe je het verkeerd, dan gaat dit ten koste van het gewenste eindresultaat en daar schiet niemand iets mee op.’ In onderstaande instructievideo geeft Ernest kort uitleg van de juiste methode van aanbrengen.

Instructievideo van Carmen Ernest over het aanbrengen van CristalCare.

In de jongste uitgave van Glas in Beeld, die volgende week verschijnt, vindt u het volledige artikel. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Zien is geloven

Zien is geloven. Om die reden circuleren er meerdere filmpjes over CristalCare op internet, waarvan we u er hieronder enkele tonen: (1) spectaculaire druppelvorming, (2) water lijkt maar geen vat te krijgen op het glasoppervlak en (3) graffiti is eenvoudig te verwijderen.

Druppelvorming: het glasoppervlak is zelfs te glad voor water.
Water krijgt geen vat op het glasoppervlak.
Grafiti is eenvoudig te verwijderen van het glasoppervlak.

CristalCare elektrospray

Maar er springt nog een filmpje uit. Een niet-geaarde tafelcontactdoos en een schuurmachine zijn behandeld met elektrospray en zo waterafstotend gemaakt. Het blok wordt op het lichtnet aangesloten en in een emmer met water gehouden. De schuurmachine wordt er onder water op aangesloten. De machine blijft het gewoon doen. En nog belangrijker: zonder dat degene die het apparaat aansluit zichzelf elektrocuteert…

DONT TRY THIS AT HOME!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.