Productnieuws
Fixscreen Minimal
Renson Fixscreen Minimal

Een ultramoderne nieuwbouwvilla, strak wit pleisterwerk en grote raampartijen: alles om comfortabel te kunnen wonen. Helaas moesten deze eigenaars al snel op zoek naar de juiste ingreep om het op warme dagen binnenshuis toch aangenaam fris te houden. Binnen genieten ze dan wel van veel daglicht, maar pal op de zuidkant vangen de grote ramen helaas ook de volle zon én de warmte die daarmee gepaard gaat. ‘Fixscreen Minimal’ van Renson bracht de oplossing.

Aan doekzonwering dachten de eigenaars wel al bij de bouw van hun woning, maar uiteindelijk lieten ze zich dat afraden uit schrik voor een povere windbestendigheid bij de grote oppervlakken. Aangezien andere ingrepen geen soelaas brachten om de zon efficiënt te weren, kwamen ze vorig jaar uiteindelijk toch terug bij screens uit. ‘Enige probleem’, herinnert installateur Luc Boonen zich, ‘waren de smalle raamprofielen van de minimal windows. Met amper 2 cm zichtbaar raamprofiel, waren de klassieke Fixscreens (met zijgeleiders van 3,5 cm breed) in dit geval geen optie geweest. De ‘Fixscreen Minimal’ kwam hier dus als geroepen, want daarmee komt in ieder geval geen aluminium zichtbaar voor het glas na de installatie van de zijgeleiders.’

In de jongste uitgave van Glas in Beeld, die deze week verschijnt, vindt u de volledige advertorial. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.