Nieuws

Studenten van de faculteit Civiele Techniek van de Technische Universiteit in Delft gaan onder de naam ‘Best Kees: A Building Technology-Lab project' een nieuw kantoor bouwen voor hun docent Kees. Het meeste in het oog springende element is de gelamineerde glazen deur.

In de faculteit bevindt zich het BT lab waar docent Kees Baardolf metaal bew­erkt. Hij helpt hier studenten in een langwerpige, rechthoekige hal waar de machines langs de as zijn opgesteld. Een afgesloten kantoor gemaakt van cellenbeton moet zicht bieden op de 35 meter diepe machinehal. Het huidige kantoor van Baardolf is slecht toegankelijk voor bezoekers en er is vanuit het kantoor slecht toezicht op de machinehal mogelijk. De nieuwe inbouw moet toegankelijker worden en duidelijkheid bieden aan opzichter en bezoekers.

Het ontwerp voor het nieuwe kantoor bestaat uit vier elementen: een grote glazen deur, een gekromde zijwand, een verhoogde vloer en een plafond. De vloer van het nieuwe kantoor is verhoogd om zo meer overzicht te bieden over de machinehal. De gekromde zijwand zal transparant worden uitgevoerd zodat er ook toezicht is op wie er de hal betreedt en vice versa voor de bezoeker om te zien of er iemand aanwezig is.

Met zijn afmetingen (3,5 x 3,14 m x 16 mm) sluit de glazen deur het gehele kantoor bijna over de volledige breedte af. Tussen het bureau en de glazendeur bevinden er geen obstakels die het zicht belemmeren. Dit zorgt voor een vrijwel onbeperkt overzicht tot achterin de machinehal. De glazen deur kan een rotatie maken van 15 graden naar binnen toe, hierdoor ontstaat een opening van 1 meter breed aan het uiteinde. Het kantoor kan worden afgesloten en het slotbeslag bevindt zich aan de onderzijde van de deur aan de zijde van de gekromde wand. ‘Het geharde gelamineerde veiligheidsglas zal bij breuk niet uiteenspatten, maar bij elkaar worden gehouden door de PVB folie. Dit type beglazing vergroot het akoestisch comfort in het kantoor en heeft een betere geluiddempende werking dan gewoon dub­belglas door de akoestische folie', aldus de studenten in hun projectomschrijving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.