Nieuws

De Nederlandse Bouwprijs 2011 wordt op woensdag 9 februari 2011 uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw in het Beatrix Theater in Utrecht. Vanaf heden is het mogelijk om kandidaten in te schrijven voor de categorieën Gebouwen, Bouwwerken, Duurzaam integraal ontwerpen, bouwen, gebruiken en onderhouden, Bouwmaterialen en -systemen en de nieuwe categorie Talent met Toekomst.

De jury beoordeelt inzendingen die opvallen door creativiteit, inventiviteit en innoverend vermogen. Inschrijven voor de Nederlandse Bouwprijs kan via de site www.denederlandsebouwprijs.nl en dienen voor 7 oktober ontvangen te zijn. De toekenning van de tweejaarlijkse Nederlandse Bouwprijs daagt talenten in de bouwwereld uit om hun creatieve ideeën, innovaties en duurzame bouwinitiatieven te presenteren. Topprestaties in de bouw, met alle uitdagingen die daar bij horen, worden alleen geleverd als opdrachtgevers, architecten, ontwikkelaars, aannemers en toeleveranciers goed met elkaar samenwerken. Het toepasselijke thema van de elfde editie van De Nederlandse Bouwprijs en de Internationale Bouwbeurs 2011 is ‘Bouwen doen we samen'.

De jury staat ook dit jaar onder leiding van mevrouw drs. Karla Peijs, Commissaris van de Koningin Provincie Zeeland en voormalig minister van Verkeer en Waterstaat: ‘De bouwwereld staat voor grote maatschappelijke, economische en technologische uitdagingen. Uitdagingen die door de overheid zwaar onderschat lijken te worden. Bouwen moet natuurlijk duurzaam, energiezuinig én volgens de afgesproken regels. Maar wel met rendement, want dat betaalt de toekomst. Dit vraagt om creativiteit, vertrouwen, samenwerking en vooral vakmanschap. Er worden vele topprestaties geleverd in de bouw. De jury kijkt vol enthousiasme uit naar de innovatieve inzendingen van onze bouwtalenten.' Om de verschillende bouwdisciplines los van elkaar te beoordelen zijn er verschillende categorieën waar prijzen in te verdienen zijn. Dit zijn:

  • Gebouwen – In Nederland gerealiseerde nieuwbouw, transformatie, renovatie of restauratie in woningen utiliteitsbouw.
  • Bouwwerken – In Nederland gerealiseerde bruggen, viaducten en overige kunstwerken die de omgeving inspireren.
  • Duurzaam integraal ontwerpen, bouwen, gebruiken en onderhouden – Teams of organisaties die duurzaamheid en veiligheid integraal hebben doorgevoerd in het ontwerp, de bouw, het gebruik en het onderhoud van het bouwwerk of gebouw. Hieronder vallen ook onderhoudsvriendelijke gebouwen.
  • Bouwmaterialen & -systemen – Bijzondere bijdragen op het gebied van bouwelementen, materialen, hulpmiddelen, daksystemen, gevelsystemen, verlichtingssystemen, afbouw en onderhoud, hangen sluitwerk, isolatie, keukens & sanitair en ruwbouw.

Daarnaast is er een nieuwe categorie in het leven geroepen waar young professionals en studenten in kunnen participeren.  Deze prijs, Talent met toekomst, kijkt naar ontwerpen die een belangrijke bijdrage leveren aan biobased bouwen. Tijdens een persconferentie op 23 november maakt de jury bekend wie de genomineerden per categorie zijn. Meer informatie: www.denederlandsebouwprijs.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.