Nieuws
BAU München

Hoewel Messe München naar eigen zeggen een beproefd hygiëneconcept heeft, zal de beurs BAU München niet plaatsvinden als een fysiek evenement. In plaats daarvan komt er van 13 tot 15 januari 2021 een hybride evenement. Daarmee krijgen exposanten de kans hun innovaties aan een breed publiek te presenteren. Het digitale deel van dit evenement zal ook een belangrijk onderdeel zijn van de conventionele beurs over twee jaar: BAU 2023.

In juni had Messe München aangekondigd dat het evenement zoals gepland zou plaatsvinden van 11 tot 16 januari 2021. Dit was onder voorbehoud van het volgen van de ontwikkelingen en het opnieuw beoordelen van de situatie eind september, alvorens investeringen voor beursdeelname op gang te brengen. Bedrijven maakten echter al eerder de beslissing niet naar BAU München te gaan.

Situatie verslechterd

Dr. Reinhard Pfeiffer, plaatsvervangend CEO van Messe München merkte op: ‘Met de dalende infectiepercentages en grensopeningen in juni was er reden om te hopen dat de situatie aanzienlijk zou verbeteren. Helaas is de situatie sinds augustus aanzienlijk veranderd. Zelfs als een persoonlijk evenement mogelijk zou zijn geweest met onze beschermings- en hygiënemaatregelen, is deze beslissing nu noodzakelijk geworden. Dit vanwege de huidige ontwikkelingen met betrekking tot nieuwe reisbeperkingen en de aanwijzing van risicogebieden in heel Europa. Volgens ons exposantenonderzoek dat we de afgelopen dagen hebben uitgevoerd, vooral tegen de achtergrond van de verslechterende situatie van Covid 19, beschouwt de overgrote meerderheid van onze exposanten hun deelname aan de aanwezigheidsbeurs nu als onrealistisch. In de huidige situatie kan worden aangenomen dat slechts enkele van de oorspronkelijk verwachte bezoekers ter plaatse zullen zijn.’

Hybride format

BAU 2021 zal er heel anders uitzien dan voorgaande jaren. Naast een compacte tentoonstellingsruimte omvat het hybride format een bijkomend digitaal aanbod voor exposanten en bezoekers. Exposanten zullen zich kunnen presenteren op het ICM International Congress Center München en in ongeveer twee beurshallen. Daar zullen ook forums en speciale shows worden gehouden. Bedrijven die zich op locatie willen presenteren, kunnen kiezen tussen compacte systeemstands en een individueel standontwerp.In het digitale deel van het evenement zullen live streaming en video-opnames van lezingen en discussies van de forums beschikbaar zijn voor een wereldwijd publiek. Bedrijven hebben ook de mogelijkheid om hun producten virtueel te presenteren in hun eigen online sessies. Om in contact te komen en te discussiëren met exposanten en andere bezoekers, biedt het hybride format ook virtuele netwerkmodules. Ook wordt overwogen om de traditionele BAU-infogesprekken te integreren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.