Productnieuws

SKG IKOB heeft het nieuwe MethermoXL met schoonmaakstand getest op lucht- en waterdichtheid en windbelasting. Het verticale schuifraam van Metaglas met een afmeting van 3.200 x 2.500 millimeter is succesvol door deze Initial Type Testing (ITT) gekomen.

De nieuwe MethermoXL verticale schuiframen zijn speciaal ontwikkeld om vanuit binnen de ramen te reinigen zonder installatie van een (duur) glasbewassingssysteem. Het onderste paneel kan middels een kantelfunctie naar binnen worden gekanteld waardoor er een opening van 10 centimeter ontstaat. Dit geeft de gebruiker de mogelijkheid om met speciale attributen de ramen op een veilige manier te reinigen.

ITT testen

De ITT bestaat uit drie belangrijke onderdelen: weerstand van lucht, water en windbelasting. Het verticale schuifraam is ondervonden aan alle onderdelen en heeft een luchtdichtheidsklasse 3 en waterdichtheidsklasse 8A behaald. Waterdichtheid wordt ook vaak uitgedrukt in Pascal (Pa) waarde; de eenheid voor druk. Het nieuwe verticale schuifraam heeft 450 Pa gehaald. Een zware storm waarbij windsnelheden van 95 km/u (windkracht 10) en 24 liter neerslag per minuut valt vormen voor het verticale schuifraam geen enkel probleem.

Naast de lucht- en waterdichtheid is ook de doorbuiging en sterkte van het profiel getest. De doorbuiging, ook wel designload, heeft klasse C3 behaald: de hoogste klasse in zijn soort. De sterkte van het systeem is getest tot een Pa waarde van 1800 (windkracht 16). Ook na een dergelijke belasting functioneert het product volgens SKG IKOB nog steeds naar behoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.