Nieuws
bestekservice

Aan vlakglas kunnen veel functies en eigenschappen worden toegevoegd. Dat maakt het zo’n indrukwekkend en veelzijdig materiaal. Hierdoor zijn er duizenden verschillende samenstellingen te creëren. AGC heeft hiervan zo’n 80 procent opgenomen in een bestekservice. Architecten en bestekschrijvers kunnen zo voor het merendeel zelf glasbestekken maken.

Marketing Manager Judith Kaart van AGC Glass Europe zegt dat de bouw van de applicatie niet eenvoudig was. ‘Samen met Zeeboer uit Vaassen, een specialist in het bouwen van systeemspecificaties voor de bouw, is het gelukt. Met name de veelzijdigheid en de vele combinatiemogelijkheden van glas maakte het een uitdagend project.’

Gebruiksvriendelijke tool

Het doel was om een gebruiksvriendelijke tool te bouwen en AGC vindt ook dat geslaagd. ‘Het grootste voordeel is dat iemand met vrijwel geen glaskennis via enkele vragen tot een serieus bestek kan komen. En de snelheid natuurlijk. De gebruiker komt in zes muisklikken bij het bestek. Die is vervolgens te downloaden in een SUF, OSF of Word-bestand. We zijn bij de bouw uitgegaan van verschillende gebruikers, zoals architecten en bestekschrijvers, met elk een ander niveau aan specifieke productkennis. De gebruiker kan kiezen uit: referentiebestekken, optiebestekken en open bestekken’, aldus Kaart.

Referentiebestekken

Deze bestekken zijn voor het grootste deel al ingevuld, waarbij een referentiewaarde is gebruikt, bijvoorbeeld een glasdikte of glassamenstelling. Een specialist moet hierbij nog wel controleren of de referentiewaarde voldoet aan alle geldende eisen en normen in de toegepaste omgeving.

Optiebestekken

De optiebestekken zijn deels ingevuld en deels nog vrij in te vullen, bijvoorbeeld een bepaalde veiligheidsklasse van inbraak-, explosie- of kogelwerend glas.

Open bestekken

De open bestekteksten zijn volledig handmatig in te vullen en bestemd voor professionele bestekschrijvers. Er is geen controle op de ingevulde waarden en daarom moet ook hier een specialist controleren of het bestek voldoet aan alle geldende eisen en normen in de toegepaste omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.