Nieuws
Promat

AGC Glass Europe heeft van Etex de portefeuille van OEM-klanten op de Duitse markt voor brandwerend glas overgenomen. OEM staat voor original equipment manufacturer. Etex is een internationale groep die duurzame materialen en oplossingen voor de bouw en industrie vervaardigt en verkoopt. Promat, producent van isolatie- en brandwerende materialen, maakt deel uit van de groep.

Tot de bekende producten van Promat behoren Promaseal-A en Promat Systemglas. Promaseal-A is een brandwerende, overschilderbare ééncomponent kit op acrylbasis. Promat Systemglas is een gepatenteerd, brandwerend glassysteem voor binnenbeglazing met een brandwerendheid van EI30 of EI60. Er zijn verschillende types glas beschikbaar voor verschillende toepassingen. Het wordt meestal gebruikt in een systeem met inklemming in een kader aan de boven- en onderzijde. Dit zonder stijlen en met onbeperkte lengte. De voegen tussen het glas worden opgevuld met de speciale Promat-Systemglas siliconenkit.

Leidende positie

Etex heeft als producent en distributeur van brandwerend glas een leidende positie. Dit marktsegment omvat voornamelijk Duitse ontwerpers en fabrikanten van deuren voor industrieel gebruik die passieve brandbeveiliging bieden. ‘Door zijn activiteiten op deze manier uit te breiden, onderstreept AGC opnieuw zijn vastberadenheid om zijn positie als Europese leider op het gebied van brandwerend glas te consolideren. We investeren rechtstreeks in de strategische markt voor dit type glas in Duitsland’, aldus Guibert de Bonhome, hoofd van de BU Brandwerend glas van AGC Glass Europe. AGC en Etex zijn vastbesloten om alle stappen te nemen die nodig zijn om voor OEM-klanten de overgang soepel te laten verlopen. AGC zal met Etex blijven samenwerken in andere segmenten van dezelfde markt.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.