Nieuws
John van Velzen

John van Velzen neemt op 17 december afscheid van Belned. De technisch directeur startte in maart 1979 bij het bedrijf uit Raamsdonksveer. Een kleine 42 jaar later zwaait hij af en blikt hij in een podcast en artikel in Glas in Beeld (#6 december 2020) terug op een roerige loopbaan in glas- en schilderland. De podcast is de eerste in de serie ‘Eens in het glas – Altijd in het glas’ waarmee Glas in Beeld jubilarissen en mensen die afscheid nemen van de sector een podium geeft hun wel en wee in de sector te delen. Minder direct dan een jubileum- of afscheidsfeest, maar toch een persoonlijke manier om collega’s en relaties gedag te zeggen.

Van Velzen stond mede aan de basis van Belned, dat zich oorspronkelijk alleen richtte op glaslatten. Welke rol had hij door de jaren heen en hoe gaf hij daar zijn invulling aan? Wat maakt voor hem het bedrijf zo bijzonder om er zo lang te werken? En hoe heeft hij de markt en de organisatie door de tijd zien veranderen?

Geen zwart gat

‘Mijn vrouw en ik zijn net verhuisd in Rijen en hebben een mooi appartement op de bovenverdieping onder de kap met de spanten in het zicht. Een mooie plek waar we oud hopen te worden. In een zwart gat vallen? Nee hoor, ik sport als het mogelijk is; vooral fietsen doe ik veel. Ik lees mijn krantje en ook hier in huis is nog veel te doen. Dat geldt ook voor de huizen van mijn dochters. De één heeft twee meisjes en de ander twee jongens. Ook voor hen heeft opa straks meer tijd. Nee ik ben er niet bang voor.’

Luister hieronder naar de podcast ‘Eens in het glas – Altijd in het glas (#1)’ waarin hoofdredacteur Marco Groothoff van Glas in Beeld in gesprek gaat met John van Velzen.

In de jongste uitgave van Glas in Beeld, die op 15 december verschijnt, leest u het volledige interview met Van Velzen. Nog geen abonnee? Neem hier een proefabonnement.

4 reacties op “John van Velzen neemt afscheid in eerste podcast Glas in Beeld

 1. Meijer schreef:

  Hoi John
  Ik bedank je voor de fijne zakelijke relatie
  Ik wens je vele fijne en gezonde jaren groet van Henny Meijer

 2. Klaas de Bok schreef:

  Hallo John,
  Bedankt voor de lange samenwerking, Een hele goede en gezonde tijd gewenst.
  Groeten Klaas de Bok

 3. Wat een leuke podcast John, goed gedaan.
  Bedankt voor de fijne samenwerking en de adviezen de afgelopen jaren. Geniet straks lekker van je pensioen. Voor de 17de zien we elkaar nog wel even.
  Veel fijne jaren in goede gezondheid gewenst.
  Groeten Patrick van der Kuijp

 4. Heidi Van veen schreef:

  Hoi John,
  Lang geleden dat ik met je samen heb gewerkt bij BELNED..
  De tijd is voorbij gevlogen.
  Heel vel fijne jaren in goede gezondheid.
  Groeten,
  Heidi van Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.