Nieuws

Brandwerend glas

In geval van brand is het van belang dat iedereen het gebouw zo snel mogelijk verlaat en zich in veiligheid kan brengen. In een grote vuurzee beland je snel in race tegen de klok. Al binnen twee minuten kan een brand ontstaan, waaruit je niet meer kunt ontsnappen of die je niet meer zelf kunt blussen. Een gevaarlijk scenario waar tegenwoordig diverse innovaties voor ontwikkeld zijn. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van brandwerend glas? 

Brandwerend glas kan geen brand stoppen maar zorgt er juist voor dat de verspreiding van de brand vertraagd wordt. Kortom het draait allemaal om tijdwinst. Buiten dat beschermt het glas ook tegen zonlicht, werkt daarnaast geluidswerend en beschermt zelfs tegen kogels. Het glas bestaat uit meerdere glasplaten die voorzien zijn van transparante tussenlagen. Deze lagen zijn zo robuust en stevig dat het de zwaarste handwapens aan kan, zoals shotguns en automatische pistolen. De toename van de vraag naar kogelwerend glas stijgt met name bij banken, ambassades en advocatenkantoren. Uiteraard zijn glazen binnendeuren op maat ook met brandwerend glas verkrijgbaar, net als scheidingswanden en ramen. In geval van nood worden kantoorruimtes, dure apparatuur of machines beschermd tegen de vlammen en is de schade achteraf minder erg. 

Hoe werkt brandwerend glas

Brandwerende ramen zijn opgebouwd uit twee lagen. Daartussen bevindt zich een brandwerende laag die opschuimt zodra het met hitte in aanraking komt. Andere modellen werken door middel van een speciale coating om de brand tegen te houden. Er zijn dus diverse soorten glaswerk die in geval van brand kunnen helpen. Je onderscheid daarin vaak in classificaties, hier van laag naar hoog; E, EI en EW. De E-classificatie betekend dat het glas niet alleen warmtestralingen tegenhoudt, maar ook warmte isoleert. De EW-classificatie echter, is veel robuuster en is zelfs bestand tegen maximale temperatuurstijgingen. In het geval dat jouw bedrijf veel risico op brandgevaar loopt, bijvoorbeeld door productiewerken, is het verstandig eén van de hoogste classificaties te kiezen. Hoe beter de kwaliteit, des te duurder is het brandwerende glas. Echter moet je daaraan toevoegen dat de dure variant de brand langer tegenhoudt en de kans groot is dat je bedrijf daardoor minder schade oploopt.

Glazen beschermwanden

Om veilig te kunnen koken is een glazen achterwand voor in de keuken een modieuze optie. De achterwanden zijn 6 mm dik en bestaan uit thermisch gehard glas van hoge kwaliteit. Daardoor is het glas extreem hittebestendig, tot wel 200°C. Het is tot wel vijf keer sterker dan normaal glas en kan gewis tegen een stootje. Bovendien kun je de gazen achterwand eenvoudig schoonhouden doordat je geen last hebt van voegen. Het is mogelijk om deze eyecatcher geheel naar eigen wens te ontwerpen en op maat te laten maken. Ze zijn in negen neutrale kleuren verkrijgbaar die gegarandeerd aansluiten op de rest van de keukeninrichting. Je kunt ze bijvoorbeeld ook als gepersonaliseerde spatwand met een leuke foto, een grappige tekst laten maken. Of je kiest voor een prachtige marmer of rozenprint. Er zijn diverse experts op het gebied van kwalitatieve glasproducten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.