Nieuws

Het verlaagd BTW-tarief voor onderhoud en renovatie levert de installatiebranche op jaarbasis een half miljard euro extra omzet op en is goed voor zo'n 5.000 nieuwe banen. Bovendien ontvangt het rijk 35 miljoen euro aan extra BTW-inkomsten dankzij de regeling. Dit blijkt uit een onderzoek van UNETO-VNI onder haar achterban. Het is niet bekend in hoeverre ook de glassector profiteert van de regeling.

UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche, bepleit dan ook verlenging van deze succesvolle regeling met minimaal een half jaar. Volgens de vereniging is dat hard nodig aangezien de branche dit hele jaar nog altijd te kampen heeft met de gevolgen van de economische crisis. Het verlaagd BTW-tarief is sinds 1 oktober vorig jaar van kracht. Sinds die datum noteert de helft van de ondernemers in de installatiebranche meer offerteaanvragen. Bij ruim driekwart van de bedrijven zorgden deze aanvragen voor extra omzet en opdrachten. De gemiddelde omzetstijging bedroeg tot nu toe tussen de 20.000 en 50.000 euro. Vooral het midden- en kleinbedrijf profiteert van de regeling. Het verlaagd BTW-tarief geldt tot 1 juli van dit jaar.

Voorzitter Marcel Engels van UNETO-VNI: 'Dankzij de BTW-verlaging worden er meer badkamers gerenoveerd en CV-ketels vervangen. Ook zien we een toename in het aantal onderhoudscontracten van CV-ketels. Gezien de nog altijd lastige economische situatie in de branche, als gevolg van het achterblijven van nieuwbouwprojecten en het nog altijd lage consumentenvertrouwen, zou het goed zijn voor de branche en de werkgelegenheid als de regeling wordt verlengd.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.