Nieuws
loonharden

DK prototyping for Automotive glass uit Alphen aan de Rijn heeft een deel van de activiteiten van Cleton te Rotterdam overgenomen. Hieronder zijn de veel gevraagde werkzaamheden in de vlakglassector: loonlagen en loonharden, indien gewenst ook met E-keur. Cleton heeft een indrukwekkende geschiedenis waarin het vervaardigen van kwalitatief hoogwaardige producten tegen een betaalbare prijs centraal stond. Het bedrijf ging echter vorig jaar failliet. Bij monde van directeur Bart Driehuis is DK verheugd dat ‘wij dit onder onze hoede hebben genomen en ons productaanbod hiermee kunnen uitbreiden.’

DK produceert, net als Cleton eerder, gelaagd en gehard glas in verschillende dikten, zowel vlakke als gebogen ruiten. Enkele dikten gelaagd glas zijn reeds gehomologeerd (E-keur). Voor de meest gangbare dikten in gehard glas is DK druk bezig de homologering rond te krijgen. Voor veel van de activiteiten zal samengewerkt worden met Quicar te Schiedam. Vooral loonlagen en loonharden zal via hen gebeuren.  

Autoruiten conceptauto’s

DK prototyping for automotive glass is onder meer gespecialiseerd in het maken van autoruiten voor prototypen en conceptauto’s. Door zelfontwikkelde ovens en andere machines is het bedrijf in staat om snel hoogwaardige ruiten in kleine aantallen te produceren. DK ontwikkelt nieuwe toepassingen op autoruiten en verleent steun aan autofabrikanten en haar toeleveranciers op gebied van innovatie. Hierbij staan drie punten centraal: comfort, design en CO2-reductie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.