Nieuws

Op de opening van de vakbeurs voor oppervlaktetechniek, Surface 2010, die van 12 t/m 14 oktober in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch wordt gehouden, zal de Surface Project Award  worden uitgereikt. ‘A product is as good as it's skin'. Oppervlaktebehandeling van materialen staat aan de basis van menig product. Zowel functioneel zoals slijtvastheid, geleiding, verduurzaming, stroef of extra glad, als esthetisch.

De  Surface Project Award is bedoeld voor een nieuw product of project in Nederland  in 2010, waarbij de oppervlaktebehandeling van het betreffende materiaal de meeste  meerwaarde heeft gecreëerd.  De criteria voor de prijs zijn:
– de mate waarin oppervlaktebehandeling heeft bijgedragen aan het verduurzamen van het betreffende product of project,
– originaliteit en innovatieve karakter,
– de mate waarin er sprake is van ‘exposure': in hoeverre is de oppervlaktebehandeling  
   zichtbaar en/of merkbaar,
– de toegevoegde waarde die de oppervlaktebehandeling aan het product of project heeft
   gekregen (besparing, probleemoplossend, nieuwe mogelijkheden etc),
– hoe goed de oppervlaktebehandeling van het product of project doordacht is als
   onderdeel van de productieketen,
– de commerciële haalbaarheid.
De inzendingen voor deze prijs dienen vóór 15 augustus 2010 met omschrijving waarin aan de criteria is voldaan, ontvangen te zijn door Myrthe Zwaans, Libéma Exhibitions, telefoon  073-6293939, e-mail info@surfacevakbeurs.nl.

Surface 2010 is de grootste vakbeurs specifiek voor oppervlaktetechniek van materialen, ooit in Nederland gehouden. De laatste keer dan een dergelijke beurs is gehouden dateert al weer van acht jaar geleden.. Men vindt er alle mogelijke oppervlaktebehandelingen zoals anodiseren, (poeder)coaten, galvanotechniek, thermisch spuiten, harden, stralen, gritten, verzinken, beitsen, emailleren, opdamptechnieken etc. maar ook mechanische bewerkingen zoals schuren, slijpen, polijsten, trommelen, moffelen en reinigen. Voor alle soorten materialen. Verder is er een uitgebreid activiteitenprogramma met o.a. de expositie 'Future Skins' van Materia met inspirerende voorbeelden van de mogelijkheden in de toekomst. Surface is een initiatief van de branchevereniging VOM en wordt ondersteund door een uitgebreide adviescommissie. Meer informatie: www.surfacevakbeurs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.