Nieuws
beglazingskitten
foto: WACKER

WACKER breidt zijn portfolio uit met siliconenkitten op basis van hernieuwbare grondstoffen. De in München gevestigde chemiegroep biedt met ELASTOSIL eco nu producten in Europa aan die vervaardigd zijn met behulp van biomethanol. Het nieuwe merk is gebaseerd op de REDcert2 norm die de traceerbaarheid van hernieuwbare grondstoffen bevestigt. Dit behelst het hele productieproces van WACKER – van het initiële grondstoffenproces tot de gebruiksklare siliconenkit. WACKER maakt alleen het basisproduct. Het is nog niet bekend welke fabrikant de duurzame kit, waaronder beglazingskit, onder eigen naam op de markt gaat brengen.

ELASTOSIL eco is WACKER’s eerste product zonder fossiele grondstoffen en additieven. Om in aanmerking te komen voor certificatie moet de aangekochte biomethanol afkomstig zijn van duurzame bronnen. ‘WACKER biedt haar afnemers een compleet pakket en daarmee de kans om de eerste te zijn die een duurzame siliconenkit op de markt brengt’, zegt Axel Schmidt, verantwoordelijk voor de kitten en lijmen van het bedrijf.

Acetoxy en alkoxy uithardende kitten

Het programma ELASTOCIL eco bestaat uit acetoxy en alkoxy uithardende kitten. De eerste hebben een lange houdbaarheid en worden veel gebruikt voor professionele bouwtoepassingen. Alkoxy-uithardingskwaliteiten zorgen naast hechting ook voor rek en zijn daarom bestemd voor beglazing en geselecteerde industriële toepassingen. Beide zijn ook verkrijgbaar als versies voor professionele sanitaire toepassingen. Het ELASTOSIL eco-portfolio omvat ook een met krijt gevulde alkoxy-uithardende siliconenkit. WACKER produceert de kit als basisproduct maar laat de verdere verkoop aan producenten en distributeurs. Die kunnen de kit onder eigen naam en marketing op de markt brengen. Schmidt: ‘ELASTOSIL eco is baanbrekend, het merk baant de weg naar een toenemend aandeel duurzaam vervaardigde bouwchemicaliën de komende jaren.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.