Glas in Video
Monique van Kesteren

‘In de beginjaren werd ik als vrouw wel eens vreemd aangekeken als ik me als groentje bij een bedrijf meldde. “Wie hebben ze nu op ons afgestuurd? Daar heb je weer zo’n vrouwtje”. Maar zodra blijkt dat je kennis van zaken hebt, neemt het respect snel toe. Op die manier heb je als vrouw in de bouw, toch hoofdzakelijk een mannenwereld, eigenlijk een streepje voor. Zo van: “Die weet waarover ze praat”. En ja dan is de drempel voor een vrouw uiteindelijk vaak zelfs lager. De gesprekken zijn ook anders omdat je een vrouw bent. Ook in dat opzicht zie ik het als een voordeel.’

Monique van Kesteren-de Waard viert dit jaar haar dertigjarig jubileum. Ze staat al sinds september 1991 haar mannetje in het vlakglas. Maar er is nóg een aanleiding voor een online interview. Van Kesteren vierde afgelopen december het éénjarig bestaan van haar bedrijf Holland Glas in Krimpen aan den IJssel. Met Holland Glas levert ze een breed pakket aan glas voor de projectmarkt. Op LinkedIn ontkurkte ze symbolisch een fles champagne en refereerde ze aan enkele mooie gerealiseerde projecten. En waarom ook niet? Juist in deze tijden mag succes worden gevierd.

Kort videostatement

‘Eens in het glas – altijd in het glas’ geldt zeker voor Monique van Kesteren. Ze vertelt in gesprek met Marco Groothoff over haar loopbaan en de manier waarop ze zich staande houdt als vrouw in een mannenwereld. Hier een kort videostatement van Van Kesteren en onder dit bericht het volledige interview als podcast.

Luister hier het volledige interview

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.