Nieuws

Van Noordenne Groep is het jaar goed gestart met investeringen in een nieuwe vrachtwagen en een facetslijpmachine. Verder is de verbouwing van de productieloods afgerond, een nieuwe loods in gebruik genomen en is een nieuwe Bottero-snijtafel voor gelaagd glas aangeschaft, aldus het bedrijf uit Hardinxveld-Giessendam in haar nieuwsbrief.

De Bottero-snijtafel kan glas van 6 meter lengte tot een dikte van 12.12 gelaagd glas in een keer snijden. De capaciteit is circa 1000 vierkante meter per dag. Door een nieuwe manier van breken is de breeklijn strakker met minder kans op breuk. De totale productielijn van Van Noordenne bestaat nu uit vier snijtafels voor floatglas en vijf voor gelaagd glas, samen goed voor dagelijkse productie van zo'n 5000 vierkante meter. In het verlengde hiervan is ook het logistieke netwerk uitgebreid: een nieuwe DAF 85 is gekocht voor het brengen van kisten en bokleveringen.

Van Noordenne heeft verder de eerste Bovone MiniMaxi 471 in de Benelux aangeschaft nadat er al eerder twee rechtlijnige Bovone-slijpmachines waren gekocht. De nieuwe facetslijpmachine is geschikt voor facetbreedtes van 5 tot 60 millimeter met 35 x 35 als kleinste afmeting; langere stroken kunnen zelfs nog smaller worden geslepen. De machine is uitgerust met elf facetschijven en één zogenaamde restschijf. Zeven hiervan zijn uitgevoerd in diamant- en composietmateriaal; de overige vier zijn viltpolijstschijven. ‘Met deze schijven kunnen we een absoluut perfect facet garanderen, waarbij ook de schuine kant in de hoeken kan worden gewaarborgd', zegt Van Noordenne in de nieuwsbrief. ‘De facetslijpmachine is de eerste in de Benelux in deze uitvoering en daarmee bewijst Van Noordenne ook in glasbewerking voorop te lopen.' Meer informatie: www.noordennegroep.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.