Nieuws
Mosa Glas
Leo en Judy van der Woning

L.H. van der Woning Glas, een familiebedrijf uit Losser gespecialiseerd in het creëren van glasproducten, heeft 100% van het aandelenbelang verkocht aan Innotec Glasgroep. Innotec Glasgroep is een samenwerkingsverband tussen glasgroothandel Mosa Glas en adviesbureau in glas(constructies) Kuipers Technisch Advies. Met de strategische overname van L.H. van der Woning Glas weet Mosa Glas het huidige productaanbod verder te vergroten en te verbreden. De kennis van Kuipers Technisch Advies wordt eveneens toegevoegd in de nieuwe combinatie. Kolja Kuipers neemt het stokje van Leo en Judy van der Woning als directeur over.

De verkooptransactie is door Marktlink Fusies & Overnames begeleid. Financiële details worden niet bekendgemaakt. Tijdens het verkoopproces was de afweging of het familiebedrijf ging voor een strategische partij of een management buy-in kandidaat. Na een uitvoerige analyse ging er volgens Marktlink een duidelijke voorkeur uit naar een strategische partij met veel ervaring in de glassector.

Toonaangevende partij

Met het samengaan ontstaat volgens de betrokkenen ‘een toonaangevende partij in de creatie van specialistische glasproducten’. Hierdoor kan geprofiteerd worden van elkaars kennis en kunde. Zo voegt Mosa Glas een nieuw specialisme toe aan haar bestaande groothandelsactiviteiten. Marcel Tinnemans, directeur en mede-eigenaar van Mosa Glas: ‘Door de participatie ontstaat er een uitstekende symbiose met onze bestaande activiteiten. Hierbij zien wij nog volop kansen en mogelijkheden om de activiteiten van Van der Woning verder uit te breiden. We benutten zo ook synergievoordelen. De ondernemingen vormen samen een sterke groep gespecialiseerd in de glasbewerkingssector.’ 

Echt familiebedrijf

L.H. van der Woning Glas is in 1987 opgericht door Leo van der Woning. Dochter Judy van der Woning staat sinds 2016 samen met Leo van der Woning aan het roer. Het familiebedrijf levert wereldwijd glasproducten. Hardglazen douchecabines, glazen trappen, balustrades, volglazen (schuif-)deuren en scheidingswanden zijn voorbeelden daarvan. Ook diverse op maat gemaakte glasproducten voor de interieurbouw, standbouw en utiliteitsbouw maken daar deel van uit.

Judy van der Woning: ‘De afgelopen jaren is ons bedrijf hard gegroeid. Mijn vader heeft ruim dertig jaar ondernemen erop zitten. Ik ben ook in een levensfase dat veel andere toekomstmogelijkheden perspectief bieden, waardoor wij hebben besloten om over te gaan tot verkoop van het bedrijf. Bij voorkeur aan een strategische en financiële partner die ervaring heeft in de markt om de verdere groei te faciliteren. Vol vertrouwen kan ik zeggen dat ons bedrijf in goede nieuwe handen is. Mosa Glas is ook echt een familiebedrijf met jarenlange ervaring. Het bedrijf beschikt daarnaast over specifieke kennis uit de glasmarkt. Dat is voor ons een belangrijke factor geweest in de keuze van een koper.’ Van der Woning Glas blijft gevestigd in haar huidige locatie te Losser en het gehele personeelsbestand blijft bij de onderneming actief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.