Productnieuws
Glasprintmachine

Tecglass heeft een Vitro-Jet genaamd ‘The Thunder’ geïnstalleerd bij Spaans glasproducent Cristalería Vinalsa. Tecglass is leverancier van digitale printtechnologie en lid van de Fenzi Group. De printer maakt deel uit van een complete druklijn voor massaproductie van auto- en architecturaal glas. De naam heeft alles te maken met de snelheid. Met 36 dubbele printkoppen is The Thunder volgens Tecglass de snelste digitale glasprintmachine ter wereld.

De Vitro-Jet is bedoeld voor bedrijven die verschillende bedrijfssectoren bestrijken en behoefte hebben aan een allround machine met hogere snelheden. De multifunctionele machine print zonder kleurwisseling twee kleuren in een snelle, enkelvoudige cyclus. Geschikt voor glasbreedtes tot 1.200 millimeter. Het gelijktijdig printen van alle basiskleuren gebeurt in een ‘Multi pass-cyclus’. Door de integratie van een Vitro Scan bij de printerinlaat is ook het plaatsen van het glas volledig geautomatiseerd dat de productiecyclustijden verder optimaliseert. De Vitro Scan scant een glasplaat snel en automatisch en detecteert de vorm, positionering, dikte en afmetingen van het glas. ‘Hierdoor is het printproces tot op de millimeter perfect, wat vooral handig is voor onregelmatig gevormde glasplaten’, aldus Tecglass. 

Digitale printtechnologie

Met een productiefaciliteit van 8.000 vierkante meter en meer dan 100 medewerkers is Cristalería Vinalsa specialist in de productie van digitaal bedrukt glas. Directeur Alejandro Arenzana: ‘Een paar jaar geleden hebben we besloten om sterk in te zetten op digitale printtechnologie. Geoptimaliseerde processen maken ons meer concurrerend. Onze vraag is aanzienlijk gegroeid. Dat vraagt om technologie met de industriële capaciteiten die tegenwoordig worden gevraagd in termen van productiviteit, veelzijdigheid en snelheden. De voortdurende productiestilstand waarmee we te maken kregen bij het dagelijks schoonmaken is een belangrijke reden om met Tecglass in zee te gaan. Dat geldt ook voor het alsmaar invoeren van kleurveranderingen, afhankelijk van de binnenkomende orders. De Vitro-Jet The Thunder glasprintmachine heeft ons op een niveau gebracht dat we niet eerder kenden.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.