Nieuws
Glazen fietsenstalling
Foto: Rindert Architectuurfotografie

Bouwbedrijf J.P. van Eesteren heeft, in opdracht van de gemeente Amsterdam, de metrohal en fietsenstalling van Station RAI een complete make-over gegeven. IFS Building Systems uit Waddinxveen heeft de fietsenstalling daarbij voorzien van een prachtig glazen gevel en dak. De capaciteit is uitgebreid van 500 naar zo’n 1.850 plaatsen. 

Ook de metrohal is vergroot en vernieuwd in de stijl van het vijf jaar eerder gerenoveerde NS-station. Voor de fietsenstalling heeft Team IFS circa 290 vierkante meter glas geleverd en gemonteerd, zowel dakglas alsmede glaswanden. Voor het dakglas van de fietsenstalling is drielaags gelamineerd gehard blank glas toegepast voorzien van zeefdruk. Het glas in de samenstelling 10106.4 is puntsgewijs bevestigd met glasrotules op glasknoophouders. Het gevelglas ter plekke is ook gehard en gelaagd in de samenstelling 108.4. Ook dit glas is voorzien van een zeefdruk. 

In de nieuwe Glas in Beeld (#1 – februari 2021) die deze week verschijnt, leest u het volledige artikel. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.