Nieuws

‘In de beginjaren werd ik als vrouw wel eens vreemd aangekeken als ik me als groentje bij een bedrijf meldde. “Wie hebben ze nu op ons afgestuurd? Daar heb je weer zo’n vrouwtje”. Maar zodra blijkt dat je kennis van zaken hebt, neemt het respect snel toe. Op die manier heb je als vrouw in de bouw, toch hoofdzakelijk een mannenwereld, eigenlijk een streepje voor. Zo van: “Die weet waarover ze praat”. En ja dan is de drempel voor een vrouw uiteindelijk vaak zelfs lager. De gesprekken zijn ook anders omdat je een vrouw bent. Ook in dat opzicht zie ik het als een voordeel.’

Monique van Kesteren-de Waard viert dit jaar haar dertigjarig jubileum. Ze staat al sinds september 1991 haar mannetje in het vlakglas. Maar er is nóg een aanleiding voor een online interview. Van Kesteren vierde afgelopen december het éénjarig bestaan van haar bedrijf Holland Glas in Krimpen aan den IJssel.

In de nieuwe Glas in Beeld (#1 – februari 2021) die deze week verschijnt, leest u het volledige artikel. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement.

Luister het volledige interview met Monique van Kesteren-de Waard als podcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.