Nieuws
Vrienden van modern glas
Werk van Monsieur Herbert

Nationaal Glasmuseum in Leerdam organiseert van 10 april tot en met 15 augustus 2021 een tentoonstelling. Het gaat om een jubileumexpositie ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van de Vereniging Vrienden van Modern Glas. De tentoonstelling toont een grote verscheidenheid van glasobjecten van zowel kunstenaars-leden als overige leden. 

Deze expositie is een vervolg op de exposities ‘Verenigd Verzamelen’ die bij het tienjarig bestaan van de vereniging werden georganiseerd. Ze zijn een doorsnede van wat er te vinden is in de Nederlandse glasverzamelingen. Ook tonen ze wat er gemaakt wordt door de glaskunstenaars die lid zijn van de vereniging. 

De jubileumexpositie laat de vele facetten van wat mogelijk is met het materiaal glas zien. Naast massief in een vorm gesmolten glas en geblazen glaszijn ook het zogeheten ‘fragile pâte de verre’ en ‘flamework’ te zien. De expositie toont zowel werk van studenten en jonge kunstenaars als van kunstenaars die nu en in het verleden hun sporen hebben verdiend.

Vrienden van Modern Glas

De Vereniging Vrienden van Modern Glas werd in 1986 opgericht door een kleine groep mensen. Hieronder waren A.D. Copier (kunstenaar) en Bernardine De Neeve (toenmalig conservator Museum Boijmans van Beuningen). Doel: de hedendaagse glaskunst promoten. De vereniging is door de jaren heen flink gegroeid doordat glasliefhebbers en glaskunstenaars zich aansloten. Na aanvankelijk alleen Nederlandse leden werden er ook steeds meer mensen uit België lid en zelfs van verder weg, zoals uit Frankrijk, Italië en Duitsland. De vereniging viert het robijnen jubileum met diverse activiteiten. Ze houdt daarbij rekening met wat mogelijk is in het kader van de maatregelen met betrekking tot de coronacrisis. 

Werken van Geir Nustad, A.D. Copier/L.Tagliapietra en Wilfried Grooten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.