Nieuws
BouwBeurs

De oorspronkelijk voor februari van dit jaar geplande en naar september uitgestelde BouwBeurs is verplaatst naar oktober. De tweejaarlijkse beurs in de Jaarbeurs Utrecht vindt nu plaats van 18 tot en met 22 oktober. De BouwBeurs was in eerste instantie verplaatst naar september, maar de beursorganisatie vindt dat die maand net iets te vroeg komt.

Oktober wordt als het om evenementen gaat overigens een drukke maand voor de glassector. Van 5 tot en met 8 oktober vindt in Milaan Vitrum plaats. De GPD-glasconferentie is van 20 tot en met 23 oktober.

Glasplein niet zeker

Vakgroep GLAS besloot al eerder niet met een Glasplein deel te nemen aan de BouwBeurs van februari. Zo werd de uitreiking van de Glas Award uitgesteld tot tijdens de beurs in september, maar de vakgroep besloot ook tijdens deze uitgestelde versie geen Glasplein te organiseren. De uitreiking van de Glas Award vindt nu digitaal plaats. Het is nog niet bekend of de vakgroep alsnog met een Glasplein deelneemt.

Positieve vooruitzichten

De BouwBeurs vindt de vooruitzichten met betrekking tot COVID-19 positief. ‘Het vaccinatieprogramma in Nederland komt nu echt goed op gang’, schrijft de beursorganisatie, ‘en uitgaande van de berichten vanuit de overheid en RIVM, is iedereen in Nederland tegen de zomer minimaal één maal gevaccineerd. Tegelijkertijd stelt de BouwBeurs-organisatie, in gesprek met de markt, vast dat september net iets te vroeg komt. Daarom is besloten om de beurs nog een keer te verplaatsen. BouwBeurs 2021 vindt nu plaats van 18 – 22 oktober 2021 in de vertrouwde BouwBeurshallen in Jaarbeurs Utrecht.’

Marisa Richter van de BouwBeurs: ‘Dat de beurs door moet gaan is evident, want de bouw is booming. Er is grote vraag naar nieuwe woningen. De sector staat aan de vooravond van de bouw van meer dan 300.000 woningen. De Actieagenda Wonen bevat duidelijke voorstellen aan het nieuwe kabinet, met focus op circulariteit en innovatie. Precies ook de thema’s die binnen BouwBeurs 2021 spelen. Het enthousiasme bij de klanten voor BouwBeurs is onverminderd groot. Het wordt echt tijd om elkaar weer eens live te zien en te spreken. Een goed gesprek te voeren en alle ontwikkelingen en innovaties in de bouw écht te kunnen ervaren. Met deze verplaatsing zijn we ervan overtuigd dat de BouwBeurs weer als vanouds groot kan worden neergezet.’ 

BouwBeurs grootste vakbeurs

Bouwbeurs is de grootste vakbeurs voor de bouw in Nederland en biedt vijf dagen een uitgebreid aanbod aan content en contacten. Het is het event waar iedere specialist in de uitvoerende en voorschrijvende bouw bij elkaar komt. De organisatie doet er alles aan om voor exposanten en bezoekers een inspirerend evenement te organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.