Nieuws
ransomware

Van alle digitale dreigingen steekt ransomware er anno 2021 met kop en schouders bovenuit. Niet alleen zijn de aanvallen de afgelopen jaren geavanceerder van aard, maar ook de hoogte van het losgeld neemt (te) grote vormen aan. En als gevolg van corona, ook in de glassector werkt veel kantoorpersoneel vanuit huis, voeren cybercriminelen nu steeds frequenter aanvallen uit waarbij ze trachten bij ‘de zwakste schakel’ toe te slaan. Het cybergevaar ligt op de loer en is meedogenloos.

Ransomware gemeengoed

Ransomware is niet meer alleen weggelegd voor cybercriminelen pur sang. Sterker nog: deze losgeldtechnieken worden tegenwoordig als Ransomware-as-a-Service (RaaS) aangeboden en zijn daarmee gemeengoed geworden. Cybercriminelen bieden hackoplossingen aan die ook te gebruiken zijn door cybercrimineeltjes die zich met hun aanvallen richten op het midden- en kleinbedrijf. Ergo: ook glasbedrijven, ongeacht de bedrijfsgrootte, vormen hiermee een potentieel doelwit. Hoe kun je je wapenen tegen ransomware? Je leest de antwoorden in Glas in Beeld.

Laat op onze homepage bij stelling van de maand weten of u vindt of glasbedrijven zich moeten wapenen tegen cybercrime.

In de nieuwe Glas in Beeld (#3 – juni 2021) die in de eerste week van juni verschijnt, lees je het volledige artikel. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.