Nieuws
Vitrum

De deadline voor inschrijving voor VITRUM is op 19 juni; de laatste kans om in te schriiven voor de beurs die van 5 t/m 8 oktober plaatsvindt in Milaan. Bekende merken als Adelio Lattuada, Mappi, Fenzi, Bovone en Intermac hebben hun deelname reeds bevestigd. Maar naast Italiaanse machinebouwers zijn ook bedrijven als LiSEC, Hegla en Edgetech van de partij begin oktober. Klik hier voor de deelnemerslijst.

GIMAV, de overkoepelde organisatie van producenten van glasbewerkingsmachines en gereedschappen, maakte vorig najaar bekend dat haar leden niet zullen deelnemen aan Glasstec 2021. Ze geven de voorkeur aan de beurs VITRUM. Deze keuze had alles te maken met het uitstellen van de Glasstec naar juni van dit jaar. VITRUM is relatief kort daarop, maar vier maanden later tenslotte. 

Glasstec en VITRUM tweejaarlijks

De beurzen Glasstec en VITRUM zijn tweejaarlijks en wisselen elkaar af. Glasstec in Düsseldorf in de even jaren en VITRUM in Milaan in de oneven jaren. Door corona was Glasstec in 2020 digitaal. De fysieke beurs was uitgesteld tot 2021 en dat streek in tegen de haren van de Italianen die hun ‘eigen’ vakbeurs prefereren. De hallen 13 en 16 van Messe Düsseldorf zijn doorgaans volledig bezet door leden van Gimav. De Italiaanse fabrikanten en leveranciers van machines, apparatuur en speciale producten voor glasverwerking zijn samen goed voor meer dan 10.600 vierkante meter netto beursoppervlakte. De keuze voor Milaan was dan ook een flinke aderlating voor de Glasstec. Of het komt door de afwezigheid van de Italianen of de onzekerheid over corona: de beurs in Düsseldorf is inmiddels geheel afgeblazen en vindt nu ‘gewoon’ volgens het tweejaarlijkse ritme plaats in 2022.

Visie thema Milan Glass Week

Parallel aan VITRUM vindt de Milan Glass Week plaats. Het belangrijkste centrum van het evenement bevindt zich in het modernste deel van Milaan. Dit deel van de stad kenmerkt zich door het uitgebreide gebruik van vlakglas in kantoor- en woongebouwen. Als onderdeel van het beursprogramma vindt een reeks off-site evenementen plaats in verschillende delen van de stad. ‘Visie’ is nu officieel het thema van deze eerste Glasweek. Glas staat centraal in de transitie naar duurzaamheid, als transparant, oneindig recyclebaar materiaal dat objecten een unieke stijl geeft. Voor bedrijven die naast de beurs ook aan de Glasweek willen deelnemen zijn er verschillende opties: je kunt sponsor worden van Glasweek, of je organiseert je eigen initiatief en exploiteert de zichtbaarheid ervan. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.