Nieuws
droogmiddel

De Fenzi Groep is marktleider op het gebied van producten voor de fabricage van isolatieglas, zoals aluminium kaders, afdichtingsmiddelen, coatings en droogmiddel. Molver is één van de bedrijven uit de groep en heeft haar droogmiddel CEKAL-gecertificeerd. Dit is volgens Fenzi een bewijs van de hoge prestaties van de producten uit de groep. ‘De naleving van de strengste normen in de branche garandeert een zeker concurrentievoordeel voor klanten over de hele wereld’, aldus Fenzi.

Er zijn vele methoden voor de assemblage van isolatieglas. Traditioneel bestaat een dubbelglas- of triple glasunit uit meerdere glasplaten met daartussen één of meerdere (aluminium) afstandhouders. Voor het verlijmen van de platen wordt butyl gebruikt. De afdichting van de glaseenheid gebeurt met polyurethaan, polysulfide of siliconenkit. Het glas wordt eventueel gevuld met gas, doorgaans Argon. Het insluiten van (water)damp wordt voorkomen met een zogenaamde moleculaire zeef, ofwel droogmiddel. Hierbij gaat het om een vast materiaal met uniforme poriën dat wordt gebruikt als adsorbent voor gassen en vloeistoffen. De typische structuur laat toe dat kleine moleculen zoals stikstof of water in de poriën kunnen diffunderen. Het materiaal adsorbeert de overtollige dampen. Zo creëert het een ‘waterdampvrije zone’ in het gas of de lucht die tussen de twee glasplaten in een IG-unit opgesloten zit

Droogmiddel elimineert damp

Het in Parijs gevestigde CEKAL heeft voor het certificeringsproces de moleculaire zeven van Molver beoordeeld. De lijn is speciaal ontwikkeld voor de productie van het droogmiddel. Het droogmiddel van Molver heeft volgens Fenzi een hoog absorptievermogen en superieure fysische eigenschappen. ‘Dankzij deze eigenschappen zijn de moleculaire zeven van Molver buitengewoon efficiënt in het elimineren van waterdamp tussen de vul- en afdichtingsfasen van de afstandhouder. Resterende damp in de IG-eenheid wordt zo effectief opgevangen. Dit verleent de afstandhouder optimale stabiliteit en handhaaft de prestatiekenmerken van de gehele eenheid. Zo verbetert de duurzaamheid. Dit ondanks de thermische en mechanische belasting waaraan het glas wordt blootgesteld’, aldus Fenzi.

‘Droogmiddel maximaal van kwaliteit’ 

‘We willen er zeker van zijn dat de kwaliteit van de Fenzi-producten niet alleen superieur maar ook zeer stabiel is.’ Dat benadrukt Matteo Padovan, algemeen directeur van Fenzi SpA. ‘Dit betekent dat de kwaliteitscontrole op alle fabricagesystemen en -processen maximaal is, zelfs via onafhankelijke entiteiten, zoals vereist door CEKAL-markering. Deze certificering voor één van onze IG-producten beloont de inspanningen van het bedrijf op het gebied van hoogwaardig onderzoek en technologieën. Het is het bewijs dat Fenzi de norm stelt voor complete oplossingen voor de internationale glasindustrie. Al 80 jaar geloven we dat de kwaliteit van onze producten in elk aspect van de bedrijfsactiviteiten onze authentieke concurrerende valuta zijn. Dit is ook de hoeksteen waarop we ons wereldwijde leiderschap hebben gebouwd.’

Lees al onze berichten over isolatieglas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.