Nieuws
Belned

Er is een groeiende wereldwijde schaarste aan productiemiddelen en materialen. Ook heeft de coronapandemie de wereldwijde industrie ontregeld. Waar eerst de productie en transporten omlaag gingen vanwege de verwachte daling van de vraag, kost het opschroeven nu meer tijd. Dat betekent dat de bouw, en dus ook de glassector, helaas steeds vaker te maken krijgt met tekorten en langere levertijden. 

Groot magazijn Belned

Belned in Raamsdonksveer heeft een ruim magazijn. ‘Daar hebben wij en onze klanten nu profijt van’, geeft commercieel directeur Ronald den Braven aan. ‘Veel van onze beglazingsartikelen kunnen we nog uit voorraad leveren. Ook onze glaslaten van eerste kwaliteit Dark Red Meranti. Van vertraging is vooralsnog geen sprake. En we kunnen glaszetters en schilders zelfs ook helpen tijd te besparen op locatie. In onze zagerij en verfstraat kunnen we de glaslatten compleet op maat afwerken voor hen: afgekort op de juiste lengte, in verstek gezaagd, voorgeboord, gecontramald, voorzien van uitkepingen en geleverd in de juiste RAL kleur. Dit scheelt. Zo kunnen ze meer werk verzetten in korte tijd. En dat is mooi, want de vraag stagneert nog niet.’

Belned: elke maand nieuwe prijslijst 

Magazijn of niet: ook Belned ontkomt niet aan het doorvoeren van prijsstijgingen en past haar prijslijst momenteel maandelijks aan. ‘Ook wij hebben te maken met de grote tekorten in grondstoffen, langere levertijden en prijsstijgingen. Op dit moment hebben we nog geen leveringsproblemen, echter onze levertijden kunnen langer worden dan u van ons gewend bent’, aldus Belned. Vanwege de onrust op de bouwmaterialenmarkt en de daarmee gepaard gaande prijsstijgingen, kan Belned haar prijzen daarom maar voor één maand garanderen. ‘Helaas kunnen wij u niet iedere keer informeren wanneer een prijslijst moet worden aangepast’, aldus Belned. Download daarom zelf elk maand de actuele prijslijsten.

Zie ook ons eerdere bericht over levertijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.