Productnieuws
connectoren

Eduard Kronenberg, kortwek EK, breidt haar productportfolio uit met twee connectoren voor de productie van isolatieglas. De nieuwe EK POLO Connect NXT-serie is een oplossing voor kruisroeden zoals de 76-roede, de roede 2000 en de roedes Adria en Venezia. EK breidt ook zijn assortiment kunststof connectoren uit voor de twee ‘warm edge’ spacer-types van de fabrikant Alu-Pro Rolltech. De EK POLO Connect rechte connectoren passen daar volgens EK ‘vanwege de speciaal ontwikkelde pasvorm CT Ultra F / S perfect in’.

Nieuwe NXT-serie 

Met de introductie van de nieuwe NXT-serie speelt EK in op de toegenomen vraag naar connectoren voor de hedendaagse productie van isolatieglas. ‘Met de nieuwe roede-accessoires uit de NXT-serie bieden we onze klanten een uitgebreid assortiment producten voor de universele creatie van roedevormen. EK toont eens te meer zijn oplossingscompetentie in staal en kunststof voor alles wat te maken heeft met veilige verbindingen in de productie van isolatieglas’, legt directeur Ralf M. Kronenberg uit. ‘Naast de EK POLO Connect kunststof connectoren voor Weense roedes en standaard afstandhouders, biedt de nieuwe NXT-serie ook andere betrouwbare connectoroplossingen voor verschillende roedevarianten, zoals de 76 bar, de bar 2000, Adria en Venezia.’

Zo werken de nieuwe connectoren

De EK POLO Connect-sportconnectoren van de NXT-serie verbinden als eindstukken en als kruisen. De transparante sporteindstukken zijn aan beide zijden voorzien van schuine lamellen voor een veilige vergrendeling. Het aansluitvlak is rondom vlak en kan ook vlak in het kozijn- of raamprofiel worden geschroefd of bevestigd. Omdat alle eindstukken een schroefgeleiding in het midden hebben, kunnen ook T-verbindingen worden gerealiseerd. Het roedekruis EK POLO Connect uit de nieuwe serie is zowel voor Wiener Sprossen als voor afstandsprofielen ontworpen. Deze heeft aan beide zijden schuine lamellen voor vergrendeling en een geïntegreerde bescherming.

Connectoren voor ‘warme edge’

Ook breidt EK zijn uitgebreide assortiment kunststof connectoren voor de ‘warm edge’ afstandhouders uit. Na succesvolle oplossingen voor TGI M-Spacers biedt EK nu ook oplossingen voor de fabrikant Alu-Pro Rolltech. Haar producten Chromatech Ultra F en Chromatech Ultra S vinden hun optimale en universeel toepasbare connector in de EK POLO Connect rechte connector met de passende CT Ultra F/S. De kunststof rechte connector CT Ultra F/S is aangepast aan de binnencontouren van de twee afstandhouders van Alu-Pro Rolltech. ‘Eenvoudig insteken en veilig vergrendelen’. Aldus EK.  ‘Ons ontwikkelingsteam hecht bijzonder belang aan de verhoogde stabiliteit van de verbinding. Die wordt gegarandeerd door warmtevast polyamide met een hoog aandeel glasvezel. Bovendien is in het midden van de connector een afdichtingsgebied in de vorm van een verhoging aangebracht. Dat zorgt voor een nog betere afdichting van de voeg en voorkomt dat het droogmiddel ontsnapt.’

  • connectoren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.