Nieuws
Pyroguard Protect

In Parijs wordt dit najaar de laatste hand gelegd aan de Tours Duo. In het spraakmakende gebouw naar ontwerp van Jean Nouvel is onder meer Pyroguard T-EI60/25-3-glas toegepast in een gevelsysteem van PYROTEK-staal. Het brandwerend glas is gebruikt in de ontvangsthal en de circulatiegebieden van de twee torens. Brandbeveiligingsspecialist Pyrometal is opdrachtgever.

De maximaal geteste grootte van de glaspanelen is 1.500 x 3.600 millimeter en de gevel heeft een verticale spanwijdte van 5 meter. In feite werd een overschrijding van 10 procent bereikt, wat het mogelijk maakt om nog grotere maten te produceren. Dit toont volgens Pyroguard ‘nog maar weer eens aan wat de capaciteiten zijn van een onafhankelijke fabrikant van brandwerend glas’.

Pyroguard Protect EI120

Het brandwerend glas is geïnstalleerd na de succesvolle tests in de stalen profielen van PYROTEK. In de ontvangsthal is Pyroguard Protect EI120 gemonteerd. Zo zijn glazen scheidingswanden van volledige hoogte gecreëerd. In de circulatiegebieden op elke verdieping is ongeveer 690 vierkante meter E30-glas gebruikt voor deuren, met scheidingswanden van EI60-glas. Hetzelfde glas is ook toegepast in de gangdeuren om te kunnen compartimenteren. Hiermee werden verschillende gebieden aangesloten op de trappen en liftvestibules.

EI-classificatie Pyroguard Protect

Pyroguard Protect zorgt voor integriteit en hitte-isolatie gedurende 30 tot 180 minuten (EI-classificatie). De oplossing biedt ook 1B1-impactclassificatie zonder dat er extra tegenpanelen nodig zijn. Het brandwerend glas beschikt over akoestische eigenschappen en is UV-stabiel.

De Tours Duo

De Tours Duo zal eind 2021 zijn voltooid. Het gebouw verrijst momenteel op een voormalig industrieterrein aan de rand van de Seine in de Parijse wijk Rive Gauche. Met een hoogte van 180 meter zal DUO-1 het op twee na hoogste gebouw van de Franse hoofdstad worden. In de twee torens, DUO-1 en DUO-2, die samen een asymmetrische ‘V’ vormen, worden kantoren, winkels, restaurants, een hotel en een panoramabar op de bovenste verdieping gevestigd. 

Lees alles over brandwerend glas op onze site.

Pyroguard Protect

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.