Nieuws
arbeidsongeschiktheid

Hoe om te gaan met arbeidsongeschiktheid en re-integratieverplichtingen is voor ondernemers een steeds lastiger vraagstuk. En COVID19 heeft het er ook niet gemakkelijker op gemaakt. Het afgelopen anderhalf jaar was er Corona en hebben veel mensen thuis gewerkt. Hierdoor is de re-integratie van werknemers na ziekte/arbeidsongeschiktheid voor veel bedrijven minder soepel verlopen. In dit artikel enkele tips voor jou als ondernemer om re-integratieprocessen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Allereerst is het belangrijk om alles rond (langdurige) ziekte/arbeidsongeschiktheid goed te registreren. Leg de ins en outs in ieder geval goed vast in een dossier. Zo voorkom je dat gebrekkige informatie zich achteraf tegen je keert, waarbij er een loonsanctie wordt opgelegd. (Een loonsanctie is het nog een jaar doorbetalen van het salaris van de werknemer, zie verderop). Een ander belangrijk advies is om tijdig deskundigenoordelen aan te vragen om vast te stellen of je als werkgever genoeg gedaan hebt in het kader van je re-integratieverplichtingen. De verwachting is dat er door COVID19 meer werknemers met psychische klachten te maken zullen gaan krijgen. Gevolg: mogelijk meer ziekmeldingen op het gebied van stress en spanningsklachten.

Lees het volledige artikel over arbeidsongeschiktheid en re-integratieverplichtingen van mr. Jeroen Smelt, advocaat-partner bij SMART Advocaten, in onze aankomende uitgave die volgende week verschijnt. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.