Nieuws
gebogen glas

De drie enorme, gestapelde driehoeken van het in 2020 in gebruik genomen Hotel nhow Amsterdam RAI langs de A10 zijn van verre zichtbaar. Pas dichterbij blijken deze ten opzichte van elkaar gedraaide volumes op een slanke, ronde ‘sokkel’ met gebogen glas te staan. De Pilkington Suncool 50/25 coating van de getordeerde volumes matcht prima met die van het gebogen glas, Guardian SN 51/28.

Het glas van de driehoeken is van Pilkington Nederland en het gebogen glas van Finiglas. Rollecate is de gevelbouwer. Projectleider Jack Kooijman van Rollecate legt uit hoe belangrijk het is samen te werken met toeleveranciers die beschikken over een gestroomlijnde projectorganisatie. ‘Mijn taak als projectleider is alles te versimpelen, zodat het werk maakbaar is en de mensen het kunnen uitvoeren met een resultaat zoals opdrachtgever en architect het hebben bedacht. Daar horen ook toeleveranciers bij die doen wat ze beloven en kwaliteit leveren. En strakke maatvoering is het grote geheim van het maken van gebogen glas.’

Lees het volledige artikel over het Hotel nhow Amsterdam RAI in onze aankomende uitgave die volgende week verschijnt. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.