Nieuws
Veiligheid en welzijn
Anti-vermoeidheidsmat

In zijn vorige artikel in Glas in Beeld ging hoger veiligheidskundige Jac Verrijt van Scheuten in op de geschiedenis van de Arbeidsomstandighedenwet. De wet zoals we die nu kennen, is een kaderwet: geen concrete regels, maar algemene bepalingen en richtlijnen die bedrijven ondersteunen om een goed arbeidsomstandighedenbeleid op te stellen voor hun medewerkers. Dat is niet alleen een taak van de werkgever, dit dient wettelijk samen met de werknemers te gebeuren. Samen het gezamenlijk doel realiseren: verbeterde arbeidsomstandigheden, veiligheid, gezondheid en welzijn.

In een tweede artikel over Veiligheid behandelt Verrijt een tweetal belangrijke hoofdstukken uit de Arbeidsomstandighedenwet, die speciale aandacht behoren te krijgen. Hoofdstuk 2 gaat over ‘arbeidsomstandighedenbeleid’, met als belangrijkste artikel ‘Inventarisatie en evaluatie van risico’s’, artikel 5. Hoofdstuk 3 gaat over ‘samenwerking, overleg, bijzondere rechten van de ondernemingsraad, de personeelsvertegenwoordiging en de belanghebbende werknemers en de regeling van de deskundige bijstand’. Hieruit verdient artikel 13 aandacht, ‘Bijstand deskundige werknemers op het gebied van preventie en bescherming’.

Lees het volledige artikel over veiligheid en welzijn in onze aankomende uitgave die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.