Nieuws
Detail van de dag

Het project is al wat ouder maar het detail van de dag bij onze collega’s van Bouwwereld verdient ook deze keer alle aandacht.

Een monumentaal en karakteristiek garagegebouw in ’s-Hertogenbosch is in 2012 terughoudend gerenoveerd, met respect voor historische detailleringen en sporen van gebruik. Grootste zorg was het herstel van de lange glaskappen. Deze hadden een beglazing van draadglas dat in de loop der jaren flink te lijden had van erosie en waarvan nogal wat ruiten kapot waren gegaan. De stalen patentroeden waren voor een groot deel door roest onherstelbaar aangetast. De afdekkingen van de patentroeden hadden het vaak begeven en een daarover aangebrachte strook EPDM moest al te veel inwateren tegengaan.

Detail van de dag

Detail van de dag

Voor de liggende glasdelen is gekozen voor een draadglasprint – in plaats van echt draadglas – omdat de relatief grote zonbelasting een grote kans op glasbreuk geeft vanwege het verschil in uitzettingcoëfficiënt van glas en staal. De verticale glasdelen in één van de twee glaskappen hebben dubbel glas, waarvan de binnenruit wel van draadglas is.

Klik hier voor meer glasprojecten. Klik hier voor het volledige artikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.