Nieuws
Brandhorst

Ron Brandhorst (58) heeft per 1 september de overstap gemaakt van TÜV Rheinland naar Peutz Geveltechniek. De ‘glasman’ wordt projectleider van brand- en rookwerende constructies bij de afdeling brandveiligheid van Peutz in Mook.

Brandhorst gaat zich daar bezighouden met het testen en classificeren van glas, ramen, deuren en gevelconstructies. ‘Na ruim acht jaar bij TÜV Rheinland ben ik toe aan een nieuwe uitdaging en hoe mooi is nieuwe kanten te ontdekken van de sector waar ik al jaren heb gewerkt.’ De functie van Brandhorst bij Peutz betekent een uitbreiding van de capaciteit van de afdeling brandveiligheid en hij zal onder andere werkzaamheden voor het Laboratorium voor Brandveiligheid uitvoeren. ‘Peutz is notified body op het gebied van brand, wind en geluid’, zo licht hij toe, ‘en ik zal me voornamelijk richten op het uitwerken van de testresultaten van brandproeven. Daarnaast zal ik werken aan de uitbreiding van de scope van het brandlab.’

Carrière Brandhorst in het glas

Brandhorst startte zijn loopbaan in de wereld van het anodiseren van aluminium geveldelen. Daarna werkte hij van 1998 tot 2010 in het adviseren en de verkoop van diverse glassoorten bij Saint-Gobain Glas in Veenendaal en vervolgens twee jaar als adviseur bij De Graaff Advies. Bij TÜV Rheinland was hij van 2012 tot 2021 werkzaam als projectleider industriële producten. Hij voerde met name fabrieks- en productiecontroles uit bij glasfabrikanten en testte alle mogelijke glasproducten in het kader van CE-markering.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.