Glas in Video
glasstec

De data van de eerstvolgende glasstec zijn bekend. De tweejaarlijkse beurs in Düsseldorf vindt over een jaar plaats van dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 september. Glasstec 2020 kon helaas niet doorgaan en werd vervangen door een virtuele versie. Verplaatsing van de beurs naar afgelopen juni kreeg grote weerstand, met name van Italiaanse deelnemers vanwege de beurs Vitrum over een paar weken. Uiteindelijk ging ook deze versie van glasstec, zowel fysiek als digitaal, niet door.

Maar de organisatie van ’s werelds grootste glasbeurs is vol goede moed en de verwachtingen voor glasstec 2022 zijn hoog gespannen. Dat blijkt uit de opmerkingen en bijdragen van de industrie als reactie op de recent gestart campagne ‘back again at last’. Ook de nieuwe glasstec ‘Let’s go live trailer’ doet bezoekers en exposanten uitkijken naar de beurs.

VN jaar van het glas

2022 is door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationaal Jaar van het Glas (IYOG 2022). De betekenis van glas voor de samenleving en ons leven wordt zichtbaar gemaakt door middel van een reeks wereldwijde evenementen en activiteiten. De vakbeurs van 20 tot 23 september 2022 in Messe Düsseldorf past daar perfect in uiteraard.

Inschrijven Glasstec nu mogelijk

Bedrijven uit de machinebouw, industrie en ambachten kunnen zich online aanmelden voor glasstec 2022 via de directe link www.glasstec.de/2330. Ondernemingen die in 2018 en aan glasstec VIRTUAL hebben deelgenomen, kunnen vooraf ingevulde en bewerkbare formulieren gebruiken. De toewijzing van standruimte in de hallen voor exposanten start op 1 december dit jaar

Thema’s trending in 2022

Glasstec is een marktplaats, trendsetter, innovatie- en informatieplatform voor de wereldwijde glasindustrie. De vakbeurs biedt de jongste innovaties op het gebied van glasfabricage/productietechniek, glasbehandeling en -afwerking en tal van glasproducten en -toepassingen. Daarnaast is er opnieuw een uitgebreide line-up van side-events uit de praktijk en de wetenschap. Dit programma volgt de vijf trends van de vakbeurs. Het gaat om de volgende mondiale thema’s voor de toekomstige ontwikkeling van de sector en de samenleving als geheel.

  • Klimaat: innovatieve oplossingen die het klimaat redden
  • Verstedelijking: toekomstbestendige steden met glas
  • Waarde: heroverweging van waarde toevoegen
  • Hulpbronnen: besparing gebruik van grondstoffen, geschoolde arbeidskrachten en energie
  • Welzijn: wat glas doet voor ons leven

Glasstec conferentie

Al in november vindt het eerste evenement plaats met het oog op de komende glasstec en de centrale trendthema’s. Op 25 en 26 november zal de ‘International glasstec Conference’ zich richten op het onderwerp CO2-neutraliteit met glas De eerste dag staat in het teken van de industrie. Toekomstige modellen voor een CO2- en klimaat neutrale glasproductie, evenals technologieën en roadmaps om deze doelen te bereiken, zullen worden geïntroduceerd en besproken. Op dag twee onthullen architecten, wetenschappers en glasproducenten de bouwmethoden, innovaties en producten die ons kunnen helpen werken aan een klimaat neutrale samenleving. Tickets en het volledige programma zijn vanaf begin oktober verkrijgbaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.