Nieuws
brandwerend glas

Pyroguard heeft z’n partnerschap met Reynaers Aluminium uit Duffel (B) versterkt. Aanleiding is een reeks succesvolle testresultaten als onderdeel van een grootschalig internationaal testprogramma van brandwerende gevelsystemen. Reynaers is toonaangevend fabrikant van aluminium profielen. Pyroguard is onderdeel van de Technical Fire Safety Group en producent van brandwerend glas.

Pyroguard geeft aan dat het zijn klanten nu nog meer keuze kan bieden in door de industrie goedgekeurde oplossingen. Het gaat om systemen met brandwerend glas in een reeks verschillende classificaties, variërend van EW30 tot EW60 en EI30 tot EI60. ‘Deze unieke ontwerpen bieden architecten, bestekschrijvers en aannemers nog meer keuze. Ze zijn elegant, zeer goed geïsoleerd (triple) en geschikt voor een complete reeks toepassingen’, aldus Pyroguard. Als voorbeelden noemt de producent deuren, ramen, gevels, vliesgevels en glazen scheidingswanden tot een hoogte van 5 meter.

Systemen met brandwerend glas

Richard Ainsworth, Group Technical Director bij Pyroguard, zegt over de samenwerking het volgende. ‘Het is geweldig om nauw samen te werken met Reynaers Aluminium bij het ontwikkelen en testen van deze nieuwe serie systemen met brandwerende beglazing. We zijn erg blij met de resultaten. Bij Pyroguard zijn we altijd op zoek naar uitbreiding van ons portfolio, zodat we onze klanten nog meer keuze kunnen bieden. Deze samenwerking met Reynaers Aluminium en de recente testsuccessen bieden ons nu nieuwe mogelijkheden. Die stellen ons in staat om nog meer veelzijdige aluminium systeemoplossingen op de Nederlandse en Belgische markt te brengen.’

Lees meer over brandwerend glas op onze site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.