Nieuws
glasstec

Vooruitlopend op de glasstec van 2022 organiseert de beurs komende maand op 25 en 26 november een conferentie met als thema CO2-neutraliteit met vlakglas. De eerste dag van deze ‘glasstec UPDATE’ staat in het teken van de industrie, de tweede in het teken van oplossingen in de gebouwde omgeving. 

De conferentie presenteert op de eerste dag toekomstige modellen voor een CO2- en klimaatneutrale glasproductie. Ook technologieën en roadmaps om deze doelen te bereiken, zullen worden geïntroduceerd en besproken. Op dag twee onthullen architecten, wetenschappers en glasproducenten bouwmethoden en innovaties. Ze tonen ook producten die ons kunnen helpen werken aan een klimaatneutrale samenleving.  

Koolstofneutraliteit met glas

Het is duidelijk dat bepaalde aspecten van onze economische activiteit moeten veranderen. De wereldwijde glasindustrie staat voor de uitdaging om alternatieve oplossingen in het productieproces te gebruiken met als doel bij te dragen aan een CO2-neutrale economie. De onderwerpen tijdens glasstec UPDATE zijn de volgende.

  • Klimaat en hulpbronnen
  • Verstedelijking en welzijn
  • Duurzame waarde creëren

De conferentie brengt industrie en wetenschap samen om de benodigde visies te ontwikkelen en te organiseren. De komende glasstec vindt plaats van 20 tot en met 23 september 2022.

Glasstec UPDATE

Het nieuwe conferentieformat glasstec UPDATE richt zich op de twee megatrends: klimaatneutraliteit en decarbonisatie. Voor industrie en samenleving vormen deze twee onderwerpen een enorme uitdaging, maar ze bieden ook kansen voor structurele verandering en nieuwe manieren van denken. De glasstec UPDATE-conferentie brengt experts uit de industrie en de wetenschap samen om antwoorden op deze vragen te bespreken.

Op twee opeenvolgende dagen zal de glasstec UPDATE-conferentie gewijd zijn aan het transformatieproces in de glasindustrie om de nodige visies te ontwikkelen en vorm te geven. De conferentie wordt gehouden in samenwerking met het Bundesinnungsverband des Glaserhandwerks. De jarenlange partners van glasstec, het Bundesverband Glasindustrie, het Bundesverband Flachglas en vertegenwoordigers van de industrie, ondersteunen het programma.

De kosten voor deelname zijn 350 euro. Een tweede deelnemer van dezelfde organisatie betaalt 250 euro. Inschrijven kan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.