Nieuws
INTERMAC

Biesse Group heeft Forvet ingelijfd. Biesse is het moederbedrijf van INTERMAC en ontwerpt, produceert en distribueert systemen en machines. Dit voor het bewerken van hout, glas, steen, metaal, kunststof en composietmaterialen. INTERMAC en Forvet, voluit Forvet Costruzione Macchine Speciali, zijn fabrikanten van geautomatiseerde machines voor het bewerken van vlakglas. De waarde van de deal is ongeveer 41 miljoen euro en zal voornamelijk dit jaar nog in contanten worden voldaan.

De overname is in lijn met het strategische plan van Biesse Group om het productportfolio van glasbewerkingscentra te vergroten. Met Forvet versterkt de groep haar aanbod in het hogere segment van de markt. Doel: sterk geautomatiseerde, op maat gemaakte machines en systemen aan te bieden. INTERMAC is onder meer bekend van zijn snijlijnen voor floatglas en gelaagd glas en CNC-bewerkingsmachines. Forvet is onder andere sterk in slijp- en boormachines.

INTERMAC Forvet combinatie

‘Dit is een strategische acquisitie die Biesse in staat stelt om het assortiment glasbewerkingscentra te completeren.’ Dat zegt directeur Bas de Jong van Pieterman Glastechniek die INTERMAC vertegenwoordigt in de Benelux. ‘Al zijn we al tien jaar geen agent van Forvet meer, het is een zekerheid dat we dat nu wel weer worden. De industriële oplossingen van Forvet zijn een perfecte combinatie met die van INTERMAC. We kunnen onze klanten in Nederland en België nu nog beter modulaire lijnen en geautomatiseerde systemen bieden met een hoge mate van productiviteit en flexibiliteit.’

Lees meer over INTERMAC op onze site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.