Nieuws
Crea-Lite
Foto: Saint-Gobain Glass

Paul Roman werkt met architecten en kunstenaars aan unieke glastoepassingen in de bouw. Hij stond aan de wieg van het reliëfglas Crea-Lite. Jaap Drupsteen zocht naar het dynamische en briljante effect van glas-in-lood, maar dan geheel in glas. Hij vond deze oplossing voor de gevel van Beeld en Geluid bij Saint-Gobain Building Glass. In samenspraak met de architect en kunstenaar bedacht Roman een methode om kleur en reliëf in glas te combineren. 

Met kunstenaar Ingeborg Meulendijks realiseerde hij recent een oogstrelende toepassing van Crea-Lite in helder glas. 

Crea-Lite: glas met reliëfdruk

Ontwerper Drupsteen wilde geabstraheerde TV-beelden in kleur en reliëf uitbeelden in de glazen gevels van het gebouw van Beeld en Geluid. Dit om het zijn inhoud op het Mediapark in Hilversum te laten uitstralen. Het effect moest vergelijkbaar zijn met de lichttransmissie van glas-in-lood. Oftewel: een dynamisch kleurenpalet dat ontstaat door een samenspel met het licht en het reliëf in het glas. Glasexpert Roman is al ruim twintig jaar actief op het gebied van reliëfglas. Voor de gevel van Drupsteen bedacht hij in 2003 samen met TNO een nieuwe methode om tegelijkertijd reliëf en kleur in glas te smelten. In Glas in Beeld een gesprek met Paul Roman, Product & Specification Manager Benelux.

Lees het volledige artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.