Nieuws
Duurzame inzetbaarheid

Het derde artikel van HR-manager Dave Hoffmann van Pilkington Nederland in de rubriek Duurzame inzetbaarheid gaat over het omgaan met veranderingen. Een gewijzigde organisatiestructuur, andere werktijden, nieuwe software. Zomaar wat voorbeelden uit de praktijk: de ene medewerker pakt zo’n verandering fluitend op, terwijl de andere zijn of haar hakken in het zand zet. Hoe ga je daar als werkgever mee om?

We hebben het altijd zo gedaan en het gaat toch prima zo?’ Een logische reactie die we allemaal kennen. De vraag is: hoe die te voorkomen? Een voorbeeld: we hebben nu weer van de overheid opgelegd gekregen zo veel mogelijk thuis te werken, als je werk dat toelaat uiteraard. Het kan zijn dat een medewerker daar gewoon geen zin in heeft na al zo’n lange tijd thuis te hebben gewerkt en net weer even aan het kantoor te hebben geproefd. De uitdaging voor een werkgever is zijn acceptatie te vergroten en de weerstand te verlagen. Oftewel: de veranderbereidheid van de medewerker uit dit voorbeeld te upgraden. Meer over dit onderwerp in onze rubriek Duurzame inzetbaarheid.

Lees het volledige artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld (GIB#6 – december 2021). Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.