Nieuws
CAO Vlakglas

Op 19 januari hebben werkgevers en vakbonden in de vlakglasbranche een onderhandelingsresultaat voor de CAO Vlakglas bereikt. De laatste CAO liep op 30 september 2021 af en is nu verlengd tot en met 31 december van dit jaar. Formeel moeten de leden van de vakbonden nog instemmen met dit resultaat. Zij hebben hiervoor tot en met 4 februari de tijd. Maar de bonden hebben dit resultaat positief voorgelegd aan hun achterban en er worden dan ook geen problemen verwacht.

Over de hele looptijd van de CAO Vlakglas is een nette loonsverhoging van 3,25 procent afgesproken, 2,25 procent per 1 april 2022 en 1 procent per 1 oktober 2022. Verder is de regeling voor reiskostenvergoeding vereenvoudigd en zijn afspraken gemaakt over een thuiswerkvergoeding.

Duurzame inzetbaarheid

Een belangrijk onderwerp in de onderhandelingen was duurzame inzetbaarheid. In het akkoord is een afspraak gemaakt om een werkgroep ‘Fit over de Finish’ in te stellen die zich hier in brede zin over gaat buigen. In de nieuwe CAO Vlakglas zal de uitkomst van deze werkgroep worden meegenomen.

STOOV-CAO ook verlengd

De STOOV-CAO is ook verlengd. Deze CAO van Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Vlakglasbranche heeft een looptijd van 1 januari 2022 t/m 31 december 2026. Speerpunten zijn, naast het stimuleren van vaktechnisch onderwijs, het verbeteren van het imago van de branche en de instroom.

Zie ook onze eerdere berichten over de CAO Vlakglas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.