Nieuws
Glass for Europe

Joana Arreguy, directeur Glasindustrie bij Saint-Gobain, is tijdens de Algemene Vergadering van Glass for Europe verkozen tot voorzitter van de raad van bestuur van Glass for Europe. Ze volgt Philippe Bastien op, Regional President van de Divisie Building & Industrial bij AGC Glass Europe.

Arreguy begon haar carrière in Saint-Gobain in 2011 en heeft sindsdien verschillende managementfuncties bekleed in supply chain management, technische en industriële zaken. Ze geeft nu leiding aan de ‘upstream en downstream-transformatie’ en de levering van vlakglas en beglazingsproducten in alle regio’s.

Saint-Gobain Glass

Saint-Gobain ontwerpt, produceert en distribueert bouwmaterialen. Het concern biedt innovatieve oplossingen om te voldoen aan de groeiende vraag naar energie-efficiëntie en milieubescherming. De glasdivisie van Saint-Gobain biedt hoogwaardige glasoplossingen op het gebied van energie-efficiëntie, beveiliging en veiligheid, design en comfort. Ook biedt de divisie diensten op maat aan haar klanten in de bouwsector, evenals in de automobiel- en transportmarkt.

Klimaatneutraal Europa

‘Ik ben vereerd om als voorzitter bij Glass for Europe te komen’, verklaart Arreguy. ‘Ik ben bijzonder verheugd om het werk van Glass for Europe voort te zetten om zo de positie van de vlakglasindustrie in een klimaatneutraal Europa te verzekeren. Onze sector blijft oplossingen bieden om de CO2-uitstoot in gebouwen en in de mobiliteitssector te verminderen. Ik ken de verantwoordelijkheden die bij ons horen. We zoeken naar alle mogelijkheden om onze industriële processen koolstofarm te maken en tegelijkertijd concurrerend te blijven. De sector van de vlakglasproductie in Europa zal hierin het voortouw blijven nemen.’

Energiecrisis

Bertrand Cazes, secretaris-generaal van Glas voor Europa, verwelkomde de nieuwe voorzitter. ‘Haar mandaat begint terwijl Europa wordt geconfronteerd met een ongekende energiecrisis die de industrie in gevaar brengt. De ononderbroken levering van energie en het beperken van de stijgende energiekosten zijn cruciaal voor de vlakglasindustrie. Dit niet alleen om de activiteiten te behouden maar ook om haar langetermijnvisie te kunnen nastreven.’

Raad van bestuur Glass for Europe

Tijdens de Algemene Vergadering werd Jean Ries, Director Government and Public Affairs bij Guardian Europe, verkozen tot vice-voorzitter. De raad van bestuur van Glass for Europe is samengesteld uit hooggeplaatste vertegenwoordigers van de vier grootste, in de EU gevestigde floatglasfabrikanten. Dit zijn AGC Glass Europe, Guardian, NSG Group en Saint-Gobain Glass. Daarnaast maakt één vertegenwoordiger van de Europese vlakglas- en beglazingsverenigingen deel uit van het bestuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.